Egmont trækker over 500 Qureshi-artikler tilbage

Egmonts fodboldmagasin Goal trækker 500 af Michael Qureshis artikler tilbage. Samtidig fjerner Egmont artikler af ham, der ligger digitalt. Minimum to af de skribenter, han har skrevet artikler med til bladet, optræder under pseudonym. »Vi er som flere andre medier blevet ført bag lyset, og det beklager vi,« skriver Egmont

I sidste uge blev Michael Qureshi bortvist fra Ekstra Bladet på grund af snyd med kilder. BT har trukket 22 artikler tilbage. Og nu breder sagen sig også til hans arbejde for Egmont-bladet GOAL, der har opsagt samarbejdet med Michael Qureshi med omgående virkning.

Michael Qureshi og hans netværk har siden midt-halvfemserne leveret over 500 artikler til magasinet GOAL. Nogle af disse artikler er skrevet af Michael Qureshi i samarbejde med udenlandske skribenter, mens andre er artikler af udenlandske skribenter købt gennem Michael Qureshi.
Han har nu bekræftet over for GOAL, at to af disse skribenter optræder under såkaldt pseudonym. 

Det skriver Egmont i en pressemeddelelse.

Publishing director Marika Bark fra Egmont Publishing Sverige udtaler: 

”Vi mener ikke, at der er grundlag for at forsvare Michael Qureshi og gennemgå hver eneste artikel, selvom mange af artiklerne formentlig er uproblematiske. Derfor tager vi konsekvensen og trækker alle artikler tilbage. Vi tager afstand fra Michael Qureshis metoder. Vi er som flere andre medier blevet ført bag lyset, og det beklager vi ikke mindst over for vores læsere. På baggrund af sagen gennemgår vi nu vores interne procedurer med henblik på at undgå noget tilsvarende,” siger Marika Bark.

Samtidig vælger GOAL ifølge pressemeddelelsen at fjerne de artikler, der ligger elektronisk – inklusiv de artikler, Michael Qureshi har formidlet med udenlandske bylines, ”idet vi ikke er tilstrækkeligt sikre på, at de lever op til vores standarder for god journalistik.” 

GOAL produceres i Sverige og udkommer hver måned med helt eller delvis ens indhold i Danmark, Finland, Tjekkiet og Tyrkiet. Arbejdet med at trække digitalt publicerede artikler tilbage i de enkelte lande er nu i gang.

Journalisten har forsøgt at få en kommentar fra Michael Qureshi.

1 Kommentar

Peter Nielsen
10. DECEMBER 2015
Kan Danske
Kan Danske Sportsjournalisternes nuværende formand svare på om hvorvidt Michael Qureshi også ekskluderes fra Medieligaen som tidligere spurgt til og som nævnt andet sted her på siden ?

https://journalisten.dk/andreas-kraul-nu-er-det-gode-arbejde-saa-bombet-nogle-aar-tilbage


Når i dag ser nedenstående Ritzau melding puliceret i større dansk medie, må det være passende at formanden da kommer på banen:

http://www.bt.dk/sport/unibets-kampagne-fuser-kunder-kunne-spille-for-5-kroner

Spørgsmål : Er Michael Qureshi ekskluderet eller ej i Medialigaen?

http://blog.unibet.dk/fodbold/unibet-medieligaen-foerste-runde-skudt-i-gang-med-maner