Egmont Publishing fyrer tre og omlægger digitalt

Egmont Publishing opløser den fælles webredaktion og opretter siloer med stofområder som mode, mad og børn. Tre medarbejdere afskediges. »Jeg tror, vi ender med samme antal stillinger. Det er på ingen måde en spareøvelse,« siger chef Marianne Gram. Tillidskvinde er ked af fyringer

Egmont Publishing afskediger tre medarbejdere og laver en grundlæggende omlægning af det digitale område. Kort sagt vil koncernen fokusere på de stofområder, der i forvejen står stærkest hos de digitale læsere.

Egmont Publishing har haft en central digital redaktion, som har leveret nyheder på tværs af både stofområder og de forskellige netmedier, fx alt.dk og eurowoman.dk. Denne digitale redaktion opløses.

Det fortæller Marianne Gram, ugebladschef, chefredaktør på Hjemmet og ansvarlig for det digitale indhold.

»I dag dækker vi rigtig bredt på nettet. Nu er vi nødt til at have et større fokus, vi kan ikke skrive om alt i denne verden. Vi har valgt at fokusere der, hvor vi i forvejen er stærke. Det er stofområder, som vores blade dækker rigtig godt, som mad, sundhed, mode og børn,« siger hun til Journalisten.

Opdeles efter stofområde

Fremover vil Egmont Publishing have nogle ”siloer”, der beskæftiger sig med hvert sit stofområde, fx mad, sundhed, mode og børn. Stofområderne vil have hvert sit område under alt.dk, og hver silo får sin egen redaktør. Målgruppen for alle disse siloer er kvinder.

Samtidig samles alt det stof, som har mænd som målgruppe, under Euroman og chefredaktør Kristoffer Zøllner. Her flyttes flere medarbejdere fra den opløste digitale redaktion op.

»Mandeområdet er også noget, hvor vi gør det godt på nettet. Det skal vi blive ved med. Derfor splitter vi den digitale redaktion i en kvindedel og en mandedel. Mandedelen kommer til at høre under Euroman fremover,« forklarer Marianne Gram.

Nye redaktører

En del af den digitale redaktion skal dog fortsat arbejde uden fast stofområde.

»Vi har hele tiden haft en journalistisk stærk gruppe, som skriver nyheder – typisk til Alt.dk og Eurowoman.dk. Den gruppe har en høj grad af journalistisk frihed og laver kvalitetsjournalistik. Den bibeholder vi. Det bliver en slags overbygning på disse fokuserede søjler,« siger Marianne Gram.

Hver portal skal både samle indhold på tværs af titlerne og være et arkiv over ældre indhold, som fx opskrifter fra både Alt For Damerne, Hjemmet og FitLiving på madportalen.

»Der kommer en redaktør for hvert af de områder, som skal arbejde på tværs af titler og hele tiden finde det bedste indhold om sit stofområde.«

Time-out på sociale medier

Marianne Gram fortæller, at de tre afskedigede medarbejdere er en redaktionschef, en social media-ansvarlig og en webassistent.

»Redaktionschefen sad med hele den digitale redaktion, og hans job er simpelthen nedlagt. Det findes ikke mere, fordi vi flytter alle folk ud af den digitale redaktion.«

Webassistenten sad på den digitale redaktion og arbejdede primært på euroman.dk. Social media-medarbejderen har arbejdet på tværs af titler.

»Vi har besluttet en time-out på social media, imens vi lige trækker vejret og finder ud af, hvad vi egentlig vil. Derfor har vi nedlagt den stilling. Vi er ret sikre på, at det ikke skal foregå, som det gør i dag, og nu går vi i gang med at lægge en strategi for sociale medier.«

Skruer ikke ned for det digitale

Marianne Gram understreger, at omlægningen er i en tidlig fase, og at ledelsen først i dag har orienteret medarbejderne.

»Vi har ikke alle svar og detaljer endnu. Det skal medarbejderne være med til at hjælpe os med, så vi finder den helt rigtige måde at gøre tingene på.«

I afskediger tre medarbejdere, er det udtryk for, at I skruer ned for det digitale område?

»Nej, for vi opretter nogle nye funktioner i den anden ende. Der vil være nogle åbne stillinger, som de her medarbejdere bare ikke matcher. Jeg tror, vi ender med samme antal stillinger. Det er på ingen måde en spareøvelse. Men vi har nogle givne ressourcer, som vi skal have det bedst mulige ud af,« siger Marianne Gram.

Ikke flere fyringer på vej

Hun afviser, at der er flere omstruktureringer eller afskedigelser undervejs i Egmont Publishing.

Mange mediehuse opruster på det digitale område og især sociale medier. Er I ikke bange for at blive sat af i forhold til konkurrenterne, når I fx nedlægger jeres social media-stilling?

»Nej, der vil komme til at ske noget på social media. Vi har bare brug for en time-out, så vi kan fastlægge en fremtidig strategi.«

Tillidsrepræsentant ked af fyringer

Tillidsrepræsentant Christine Grøntved ærgrer sig over, at tre kolleger fyres.

»Det er jeg helt vildt ked af. Jeg har forsøgt at forhandle de bedst mulige vilkår for dem, der bliver ramt,« siger hun.

Hvad synes du om planen?

»Det ved jeg ikke endnu. Jeg har fokuseret på at hjælpe dem, jeg repræsenterer.«

Hvordan har medarbejderne reageret?

»Det er klart, at dem, det går ud over, er kede af det. Men det er jo en del af tiden, at der hele tiden sker forandringer. Det er ligesom blevet ”det nye normale”, så folk er ikke fuldstændig overraskede,« siger Christine Grøntved.

1 Kommentar

Hans Sørensrn
20. APRIL 2016
"...vi opretter nogle nye
"...vi opretter nogle nye funktioner i den anden ende. Der vil være nogle åbne stillinger, som de her medarbejdere bare ikke matcher."

Er de synske siden de ved det på forhånd? Har svært ved at tro, DJ og medarbejderforeningen kan accepterer fyringerne som saglige på det grundlag?