Egmont: Nedskæringerne er allerede begyndt

Egmonts virksomheder i 30 lande er allerede begyndt på at komme med forslag til besparelser for at nå et samlet beløb på omkring en halv milliard kroner.

Egmonts virksomheder i 30 lande er allerede begyndt på at komme med forslag til besparelser for at nå et samlet beløb på omkring en halv milliard kroner.

Egmonts adm. direktør Steffen Kragh meddelte i dag, at Egmont-koncernen skal spare omkring en halv milliard kroner over de næste år. Det betyder både fyringer og lukning af projekter, der ikke giver nok profit.

»Nogle virksomheder har allerede gennemført initiativer, mens andre er på trapperne. Vores virksomheder i 30 lande er decentralt i gang med hver deres initiativer,« meddeler Steffen Kragh i en email til Journalisten.dk.

Han kan dog ikke konkretisere, hvor stor en del af besparelserne der skal findes i Danmark.

Det ligger dog fast, at omkring halvdelen af de 4-500 millioner kroner, som Egmont-koncernen skal spare, skal findes i Norge. Det drejer sig om Hjemmet Mortensen, som skal finde besparelser på 160 millioner norske kroner, samt TV2 Norge, som skal skære 100 millioner norske kroner.

Det svarer til cirka 200 millioner kroner. Egmont kan heller ikke oplyse, hvor mange stillinger der risikerer nedlæggelse.

»Det er ikke et tal, vi har opgjort på koncernplan. Men vi vil få færre ansatte i nogle af vores virksomheder,« lyder det.

Til gengæld vil Egmont fordoble investeringen i onlinemedier, som allerede tæller Klikk.no, Nettavisen.no, Kino.dk, Biip.no, Sumo.no, Filmweb.no samt en række endnu ikke offentliggjorte projekter.

»Når vi øger vores digitale forretning vil det hele tiden være med lønsomhed for øje og som led i en langsigtet ændring af forretningen,« meddeler Steffen Kragh.

0 Kommentarer