Egmont fyrer Euromans artdirector

Euromans artdirector Sune Ehlers er i dag blevet fyret. Det sker på grund af uenigheder mellem ham og ledelsen om Egmonts outsourcing af layout-opgaver til Vietnam. »Det er en personalesag, så mere kan jeg ikke sige,« siger Egmonts magasinchef. Sune Ehlers: »Det er rigtig ærgerligt«

For to uger siden meldte Egmont Publishing ud, at de outsourcer en række layout-opgaver til et firma i Vietnam, og at Egmont derfor nedlægger 13 stillinger.

Beslutningen fik Euromans chefredaktør Kasper Steenbach til at sige op i protest, og fredag i forrige uge meldte Egmont ud, at otte medarbejdere var blevet afskediget, mens fem havde søgt og fået en frivillig fratrædelse. Dermed var alle 13 stillinger fundet.

Men nu har Egmont Publishing fyret endnu en medarbejder. Det drejer sig om Euromans artdirector Sune Ehlers, som i dag er blevet opsagt. Det fortæller Egmonts magasinchef Tina Nikolaisen til Journalisten: 

»Vi har været uenige om strategien omkring outsourcing til Vietnam, og derfor har vi valgt at stoppe samarbejdet med Sune. Men det er en personalesag, så mere kan jeg ikke sige,« siger Tina Nikolaisen.

Sune Ehlers: Det er ærgerligt

Over for Journalisten bekræfter Sune Ehlers, at han ikke er gået frivilligt:

»Jeg er blevet opsagt, og det er rigtig ærgerligt,« siger han, men henviser til en åben opdatering på hans facebookprofil for yderligere kommentarer

Kære venner,jeg er idag blevet fyret som art director på Euroman. Begrundelsen er, at jeg er uenig i Egmonts…

Posted by Sune Ehlers on Monday, 31 August 2015

Her fremgår det også, at han er fyret fra dags dato, og at fyringen skyldes uenighed i Egmonts beslutning om at outsource 70 procent af Euromans layout til Vietnam. 

”Jeg har været en del af Euromans redaktion i mere end syv år. Jeg har fået lov til at arbejde sammen med cremen af cremen indenfor journalistik, illustration, grafisk design og fotografi. Hvor heldig har man lov til at være? Tusind tak til jer alle – i er for seje!,” skriver Sune Ehlers videre på Facebook.

Tidligere ansatte: Umuligt at holde niveauet 

Netop situationen på Euroman, der altså nu står uden både chefredaktør og artdirector, har fået flere tidligere medarbejdere til at reagere.

Til Journalisten har Euromans tidligere artdirector gennem syv år Kenneth Schultz, sagt at det bliver umuligt at lave Euroman lige så godt, som det er nu.

»Du kan ikke få nogen helhed i magasinet. Du kan ikke få rytme. Og artdirectoren vil fysisk skulle sidde i Danmark og lave mange ting om. Uanset hvor dygtige de er i Vietnam, bliver de nødt til at nedgradere ambitionerne,« siger Kenneth Schultz.

Også magasinets tidligere chefredaktør Mads Lange har blandet sig i debatten med kritik af Egmonts beslutning:

"Ved udlicitering er man nødt til at anvende meget faste layoutskabeloner. Det begrænser udfoldelsesmulighederne, giver færre overraskelser og færre kreative løsninger," skrev han i et blogindlæg på Journalisten.  

0 Kommentarer