Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:53 20.06.2023 Ritzau

Efterretningstjeneste kan ikke genskabe slettede mink-sms’er

Efterretningstjeneste kan ikke genskabe slettede mink-sms’er

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Det er ikke muligt at gendanne slettede sms’er i Minksagen.

Det har Folketingets partiledere fået at vide mandag aften ved en orientering i Forsvarsministeriet.

”Kan beskeder genskabes i dag, hvis der gives en hjemmel til det? Der siger Center for Cybersikkerhed, at det er ikke muligt. Svaret er nej,” sagde fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) på et kort pressemøde efter orienteringen.

Fra flere af partierne blev techvirksomheden Apple nævnt flere gange efter mødet. Både Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance sagde, at der bør rettes henvendelse til Apple for at høre, om de kan genskabe sms’erne.

Men Troels Lund Poulsen afviser mandag aften, at det ansvar ligger hos ham.

Hele sagen, som omhandler sms-beskeder fra statsminister Mette Frederiksen (S) og andre personer tæt på Minksagen i 2020 under coronakrisen, er blusset op efter afsløringer i B.T. i sidste uge.

Her afslørede B.T., at centrale oplysninger i sagen blev tilbageholdt i et svar, der blev givet til Folketinget, da sms-sagen rullede i slutningen af 2021.

Dengang forsøgte især Venstre, som nu sidder i regering med Socialdemokratiet, at få svar på, om det på nogen måde var muligt at genskabe sms’erne, som var blevet slettet automatisk efter 30 dage.

SENESTE NYT

Flere nyheder