Efterkritik i Aabenraa

JydskeVestkystens redaktion i Aabenraa har sat efterkritikken i system. Hver uge tages et nyt journalistisk emne under behandling. Kritikrunderne styres af en kritikansvarlig - hver uge en ny person - der holder et oplæg på et par minutter. Hele seancen må ikke vare mere end fem minutter.

JydskeVestkystens redaktion i Aabenraa har sat efterkritikken i system. Hver uge tages et nyt journalistisk emne under behandling. Kritikrunderne styres af en kritikansvarlig – hver uge en ny person – der holder et oplæg på et par minutter. Hele seancen må ikke vare mere end fem minutter.

Uge 34:
LOFOEN
(den lokale forside). Lever den op til vores forventninger? Kan læserne være tilfredse? Har vi et passende udvalg af historier. Er tophistorien slagkraftig nok?

Uge 35:
noter
Er de for lange, for korte, dækkende nok, skarpe nok. Er der mange fejl, og er rubrikkerne i orden? Kan vi undvære nogen, burde nogen have større rubrik og en manchet på?

Uge 36:
Billeder
Har vi nok, har vi for mange? Bruger redaktionssekretæren dem ordentligt, og har fotografen lavet sit arbejde godt nok? Er de skarpe, er der mennesker på, og fortæller de en historie – eller er de måske bare alibi-billeder?

Uge 37:
layout
Er det pænt, er det overskueligt, er der fejl? Er det spændende nok, og bliver artiklerne og billederne præsenteret godt?

Uge 38:
miks
Kommer vi godt rundt i vores kommuner? Har vi et bredt udvalg af stof, så vi rammer vores målgruppe? Er avisen skruet rigtigt sammen? Hvilke områder forsømmer vi geografisk og fagmæssigt?

Uge 39:
indledninger
Er de dækkende for historien? Giver de læseren lyst til at gå videre, eller er de alt for kedelige? Hvad er et godt resumé, og hvad er et dårligt?

Uge 40:
Billedtekster
Har vi navnene på personerne på billederne? Er der nye oplysninger i teksten – eller er det bare et pluk fra selve artiklen? Hvordan gør vi billedteksterne bedre?

Uge 41:
indhold
Er artiklerne velskrevne, vedkommende, gennem-researchede og læseværdige? Er der for mange én-kilde historier? Bliver nyhedshistorierne fortalt rigtigt? Er der kælet nok for sproget i vores features? Er der sproglig tomgang, og er historierne ganske simpelt for kedelige?

Uge 42:
fejl
Hvordan bekæmper vi de for mange fejl i vores avis? Hvor er det, fejlene ligger, er det slåfejl (= sjusk) eller stavefejl? Er vores tegnsætning i orden?

Uge 43:
rubrikker
Er de spændende, er de dækkende, er de måske ligefrem sjove af og til? Eller er de hamrende kedelige? Hvad er en god rubrik, og hvad er en dårlig? Er alle vore rubrikker aktive – som de jo skal være. Eller er normen mere den kedelige a la »Vil lave leverpostejrubrikker«?

0 Kommentarer