Efter TVS

Medarbejderne på den lukkede sportskanal TVS er i fuld gang med jagten på nye job. Et af midlerne er intensive kurser.

Medarbejderne på den lukkede sportskanal TVS er i fuld gang med jagten på nye job. Et af midlerne er intensive kurser.

Selvom medarbejderne på TVS fik tre måneders løn, da sportskanalen lukkede lige før nytår, og dermed formelt først er ledige i slutningen af marts, er der allerede nu fra DJs side stor aktivitet for at hjælpe folk i arbejde.
»Fra andre virksomhedslukninger ved vi, at det er vigtigt, at vi står der med det samme og hjælper folk i gang,« siger sekretariatschef i A-kassen, Linda Garlov. »Det er for det første lettere at få folk i arbejde, når hjælpen kommer hurtigt. Desuden er det også psykologisk godt at holde samling på folk. Og endelig kan det give os et overblik over, hvis folk mangler uddannelse eller kurser, som kan hjælpe dem i jobsøgningen.«
»Og som regel er arbejdsgiveren villig til at gå ind med støtte til sådanne uddannelsesinitiativer,« siger Linda Garlov.
På TVS er der allerede afholdt det første kursus. Fem teknikere har været på en uges super intensivt AVID-redigeringskursus, arrangeret af DJs beskæftigelsesudvalg, mens TVS har stillet udstyr og lokaler til rådighed.
»Vi har valgt at starte med teknikerne, fordi journalisterne på TVS har flere strenge at spille på. De kan både søge job på aviser, radio og tv, mens teknikerne er mere specialiserede. Jeg håber, at de fem nu har bedre mulighed for at få job, for den digitale AVID-redigering er fremtiden,« siger faglig sekretær i DJ, Mogens Blicher Bjerregård.
Af stationens 66 fyrede medarbejdere har cirka 40 været ansat til ‘programvendt' arbejde, hovedsageligt som journalister eller teknikere.
En halv snes af journalisterne har allerede fundet nyt arbejde. Nogle af dem ved Vikartankens hjælp.

Jobjagt-kursus
DJ håber endvidere sammen med TVS hurtigst muligt at kunne arrangere et to måneders jobjagt-kursus for 20 af de ledige i samarbejde med Arbejdsformidlingen i København.

0 Kommentarer