Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:26 25.04.2023 Ritzau

Efter milliarderstatning: Fox-vært er fortid

Efter milliarderstatning: Fox-vært er fortid

Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kontroversielle tv-vært Tucker Carlson siger farvel til Fox News.

Det oplyser tv-kanalen i en erklæring, skriver nyhedsbureauet AFP.

”Fox News Media og Tucker Carlson er blevet enige om at gå hver til sit,” lyder det, hvor det ikke bliver forklaret, hvorfor Tucker Carlson nu er fortid hos dem. Fox News takker ham blandt andet for hans bidrag som vært. Den 53-årige vært har ifølge Reuters ikke kommenteret erklæringen. Meldingen kommer, knap en uge efter at der blev indgået et forlig i en injuriesag mellem Fox News og stemmemaskineproducenten Dominion Voting Systems.

Ifølge Anders Agner, som er chefredaktør på netmediet Kongressen.com, har Tucker Carlson spillet en stor rolle i amerikansk politik. Han er et af de mest kendte ansigter på Fox News.

”Ikke mindst har han indtaget rollen som Trumps (den tidligere amerikanske præsident, red.) defensor og har også – i hvert fald når kameraerne har været tændt – fuldt støttet Trumps løgn om valgsvindel i 2020,” siger han.

Dominion havde krævet 1,6 milliarder dollar i erstatning for injurier fremsat blandt andet af Fox News. Det svarer til knap 11 milliarder kroner.

En advokat for Dominion oplyste ifølge Reuters, at der blev indgået et forlig på 787,5 millioner dollar svarende til knap 5,4 milliarder kroner.

SENESTE NYT

Flere nyheder