Efter medarbejdermøde på Nordjyske: ”Ingen gik rigtig kloge derfra”

Torsdag var der medarbejdermøde på spareramte Nordjyske. Men ifølge tillidsmand var ledelsens svar ikke fyldestgørende, og kollegerne gik vrede fra mødet: ”Der var rigtig meget tomgangssnak.” Chefredaktør: ”Der var ikke noget, de ikke fik svar på”

I sidste uge fik medarbejderne på Nordjyske Medier besked om, at mediehuset vil nedlægge 12 stillinger på ugeaviserne og fotodesken. Årsagen er, at ugeaviserne tjener færre penge på annoncer.

Tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn sagde i den forbindelse til Journalisten, at det var en svær situation, fordi medarbejderne hører fra ledelsen, at det netop er indhold, de skal leve af.

”Hvorfor skærer de så i den gruppe, som leverer det journalistiske indhold? Det må ledelsen forklare på torsdag,” sagde hun med henvisning til, at ledelsen havde indkaldt til medarbejdermøde torsdag i sidste uge.

Men ifølge stedfortrædende tillidsmand Max Melgaard Glavind, gik medarbejderne skuffede fra mødet med ledelsen.

”De kom ikke på nogen måde med en fyldestgørende forklaring. Der blev vævet rigtig meget, og der var rigtig meget tomgangssnak i deres svar. Ingen gik rigtig kloge derfra,” siger han.

Folk var vrede

I det hele taget var stemningen efter mødet ikke god, fortæller den stedfortrædende tillidsmand. Han svarer, fordi Merete Ejsing Horn er rejst på vinterferie.

”Folk var vrede over, at ledelsen ikke har udvist rettidig omhu. På halvandet år er vi gået fra 34 millioner i overskud til et estimeret underskud på 235.000 kroner. Men det er jo ikke sket natten over. Så hvorfor har man ikke set, at det her var på vej, og rebet sejlene tidligere?” siger Max Melgaard Glavind.

Havde ledelsen et svar på det?

”Deres svar var, at det også har ramt alle andre. Og det er også kommet bag på alle andre. Men det synes jeg personligt ikke er noget godt svar,” siger han.

Chefredaktør: De fik masser af svar

Hos chefredaktør Lars Jespersen møder det undren, at medarbejderne ikke syntes, de gik klogere fra mødet torsdag.

”Det lyder ikke som det samme møde, vi var til. De fik svar på ufatteligt mange spørgsmål. Der var ikke noget, de ikke fik svar på. Men det kan godt være, det ikke var de svar, de drømmer om,” siger han.

Chefredaktøren fortæller, at de skærer på indhold, men også på blandt andet papir og salg – intet er fredet. Han afviser desuden, at ledelsen ikke har udvist rettidig omhu:

”Hvis man kigger rundt i hele Danmark, så har alle jo oplevet det her. Og vi har reageret lige så hurtigt som alle andre.”

Forsigtig optimist 

Trods de manglende svar fra ledelsen er Max Melgaard Glavind alligevel forsigtig optimist i forhold til, om det kan lykkes at slippe uden fyringer.

Det skyldes blandt andet, at Nordjyske som et led i omlægningen vil lancere et nyt digitalt team, som skal styrke de nærlokale netmedier i koncernen. Samtidig kommer der også en ny satsning på unge til efteråret.

”Der er adskillige nye stillinger med nye penge i spil, der skal besættes. Og jeg tror i min grænseløse naivitet også, at ledelsen tog meget med hjem fra vores møde. Men det kræver eddermame, at ledelsen vil sluge nogle kameler og er villige til at opkvalificere til de fire nye stillinger,” siger han.

Til det siger chefredaktør Lars Jespersen:

”De stillinger, der kommer, vil blive slået op, så alle kan søge dem. Det er en helt anden type opgaver, så vi kan ikke garantere, at de kan besættes af allerede ansatte. Men vi kan selvfølgelig prøve.”

De nye digitale team skal bestå af en gruppeleder, en til at lave robotjournalistik, en, der skal servicere de sociale medier, og en analyseperson, der skal overvåge, hvad der klikker.

 

0 Kommentarer