Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:00 09.02.2023 Ritzau

Efter blokering: Twitter kan igen bruges i jordskælvsramte Tyrkiet

Efter blokering: Twitter kan igen bruges i jordskælvsramte Tyrkiet

Stoyan Nenov/Reuters/Ritzau Scanpix

Twitter kan torsdag morgen igen tilgås fra Tyrkiet uden brug af VPN-forbindelse. Det sker efter samtaler mellem det amerikanske selskab og de tyrkiske myndigheder.

Det oplyser NetBlocks, som overvåger internetnedlukninger rundt om i verden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af onsdag var der begrænset mulighed for at tilgå Twitter i landet. Det fik Twitter-direktør Elon Musk til at love, at adgangen snart ville blive genoprettet. Musk sagde her, at den tyrkiske regering havde informeret ham om, at adgangen snart ville blive genoprettet.

Lukningen falder sammen med, at redningsindsatsen efter mandagens voldsomme jordskælv fortsat er i gang. Flere af de jordskælvsofre, som befinder sig under ruinerne, har brugt det sociale medie til at bede om hjælp.

Det er uklart, hvorfor muligheden for at bruge Twitter har været begrænset, siger cyberrettighedsekspert ved Istanbul Bilgi Universitet Yaman Akdeniz og tilføjer, at også adgangen til TikTok har været begrænset.

Restriktionen kommer dog i kølvandet på heftig kritik af den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan. Flere tyrkere mener, at det har taget for lang tid for redningsmandskab at nå frem til de berørte områder.

SENESTE NYT

Flere nyheder