Kommunikation

Ecco, Pape og DBU: Her er årets største kriser

Vi har bedt 15 kommunikationseksperter rangordne årets største kriser efter, hvilken krise det var sværest at kommunikere sig ud af

1. Ecco i Rusland

Modsat andre virksomheder vælger Ecco at blive i Rusland. Det koster dem blandt andet titlen som kongelig hofleverandør og kritik fra statsministeren for deres markedsføring. Men Ecco står fast på at blive i Rusland, angiveligt af hensyn til de ansatte.

2. Herlufsholm

TV 2-dokumentaren ’Herlufsholms hemmeligheder’ udstiller en kultur præget af grov mobning og seksuelle krænkelser på Danmarks ældste kostskole. Skolen fyrer rektoren, og senere trækker bestyrelsesformanden sig også.

3. Benamputationer

Region Midtjylland har bortamputeret et eller begge ben på flere patienter, hvor amputationerne muligvis kunne have været undgået. Regionsrådsformand Kühnau beklager. Regionen fyrer koncerndirektør og iværksætter en kulegravning.

4. Minkkommissionen

Efter i månedsvis at være blevet beskyldt for magtfuldkommenhed, må statsminister Mette Frederiksen se sig hårdt kritiseret for groft at have vildledt offentligheden. Minkkommissionen skriver dog også, at hun ikke har vildledt med vilje.

5. Papes skeletter

Bedst som Søren Pape har meldt sig som statsministerkandidat, og valget er på trapperne, vælter det ud med dårlige sager. Blandt andet om hans familiære ophav og om uofficielle ministermøder i Caribien.

6. DBU og VM

FIFA giver rødt kort til både træningstrøjerne med ’human rights for all’ og anførerbindet med ’one love’. Så der står DBU, til et dybt kontroversielt VM i den stærkt kritiserede oliestat Qatar, og må messe budskabet om, at de ikke kan risikere sportslige sanktioner for en protestaktion.

7. Ørsted/Putins gas

Efter Putins overraskende invasion af Ukraine kommer det frem, at Ørsted tjener penge på Putins gas. Ørsted-direktør Mads Nipper går ud med budskabet, at Ørsted ikke kan afvige fra en indgået kontrakt. Siden har Rusland lukket for gassen til Ørsted.

8. 3F/Dobbeltliv

Den nu tidligere 3F-formand Per Christensen når akkurat at skrive sin version på Facebook, inden B.T. afslører, at fagforeningsbossen har levet et skjult dobbeltliv i årevis. Formanden går af i erkendelse af, at det ikke er muligt at adskille privat-Per fra 3F-Per.

9. FE-Bombe

Lars Findsens bog om FE-skandalen udgør en kæmpe historie og en regulær bombe midt i valg­kampen. Socialdemokratiet ender under valgkampen med at tilslutte sig et ønske om en kommissions­undersøgelse.

10. Dronningen

”Athena fylder 11 i januar!” lyder det fra en stærkt følelsesladet prins Joachim efter dronning Margrethes udmelding om, at hans børn fremover ikke skal kaldes prinser og prinsesser. Dronningen siger til pressen, at hun ikke selv har ’set’ reaktionerne.

Ekspertpanel:

Eva Tolstrup Ziegler, kommunikationschef, Sundhedsstyrelsen

Steffen Hjaltelin, stifter af Hjaltelin Stahl og tidligere rådgiver hos Venstre

Asbjørn Haugstrup, kommunikationsdirektør, Innargi

Trine Kromann-Mikkelsen, kommunikationsdirektør, Demant

Mads P. Byder, stifter, Help PR

Henrik Kjerrumgaard, partner, White Cloud

Søren Søndergaard, presse- og kommunikationschef, Danske Havne

Emil Nielsen, pressechef, Danmarks Naturfredningsforening

Anna Rørbæk, Rørbæk Kommunikation

Jonas Schrøder, kommunikationschef, Rema1000

Ida Strand, kommunikationschef, Kræftens Bekæmpelse

Janne Tynell, kommunikationschef, Red Barnet

Karne Lykkebo, managing partner, Geelmuyden Kiese

Tine Lund-Bretlau, partner, White Cloud

Uffe Lyngaae, direktør, Publico

 

0 Kommentarer