Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:44 20.01.2023 Kerstin Bruun-Hansen

EB tordner mod sportswashing, men sender fodbold fra Saudi-Arabien

EB tordner mod sportswashing, men sender fodbold fra Saudi-Arabien

Ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet Knud Brix.

Onsdag aften viste Ekstra Bladet den italienske fodboldturnering Supercoppa, som avisen har købt rettigheder til at vise.

Turneringen blev sendt direkte fra King Fahd International Stadium i Riyadh i Saudi-Arabien, og det har på sociale medier fået flere til at kritisere avisen, skriver B.T.

Med podcasten ’Blodbold’ har Ekstra Bladet nemlig tordnet mod VM i Qatar, og i august fik den danske træner-legende Jan Pytlick med grovfilen, efter at han tiltrådte som landstræner for håndboldherrerne i det ’blodige regime i Saudi-Arabien’.

Ifølge senioranalytiker ved Play the Game, Stanis Elsborg, strider beslutningen om at sende Supercoppa-kampen derfor direkte mod Ekstra Bladets linje og fokus på autoritære regimers politiske brug af sport.

”Det strider selvfølgelig lidt, når man så samtidig kaster penge efter en sportsbegivenhed i et af de lande, man er meget kritisk over for,” siger han til B.T.

I et skriftligt svar til avisen lover Ekstra Bladets chefredaktør, Knud Brix, at han fremover ikke vil købe rettigheder til fodboldkampe, som spilles i regimer som Saudi-Arabien.

”Det er den tidligere ledelse, som har lavet kontrakten, som vi er bundet af, men vi køber ikke den slags rettigheder på min vagt,” skriver han til B.T.

SENESTE NYT

Flere nyheder