Arbejdsnedlæggelse

EB-journalister nedlægger arbejdet

Medarbejdere er vrede over sparerunde og møder først ind igen i morgen

Medarbejderne på Ekstra Bladet har nedlagt arbejdet. Det skriver avisen selv på eb.dk.

Medarbejderne møder igen torsdag formiddag klokken 11 til et nyt medarbejdermøde.

Arbejdsnedlæggelsen sker, efter at de i dag blev orienteret om, at avisen fremover skal produceres eksternt af virksomheden Wunderkind.

Dermed skal 15 medarbejdere have ny arbejdsgiver, mens kun 5 stillinger i sekretariatet bliver bevaret på Ekstra Bladet.

Meldingen til medarbejderne på Ekstra Bladet kom i forbindelse med flere fyringsrunder i JP/Politikens Hus, der er blevet meldt ud til medarbejderne i dag. Hos Jyllands-Posten skal 15 medarbejdere fyres, og hos Politiken er antallet 10.

Den varslede fyringsrunde hos Politiken har i dag fået Politikens medarbejderstab til at nedlægge arbejdet frem til torsdag formiddag.

Ifølge Stig Ørskov, koncerndirektør i JP/Politikens Hus, er der dog ingen anden farbar vej for koncernens udgivelser.

”Vi står i en trist situation, hvor vi skal kigge ret grundigt på omkostningerne for at få dem til at passe med udviklingen i omsætningen, og det kommer til at ramme medarbejderne. Det er trist, og jeg vil understrege, at det er en hård øvelse, vi er i gang med, specielt fordi det går ud over konkrete medarbejdere på et tidspunkt. Hvor mange og hvorledes kan jeg ikke sige lige nu, for det afhænger af de konkrete planer hos de enkelte aviser, og hvordan det kommende forløb ender,” siger han.

Ekstra Bladet vil fortsat udkomme både digitalt og på print til trods for arbejdsnedlæggelsen, skriver eb.dk.

0 Kommentarer