EB-journalist: »Der er en sympati for FC Nordsjælland«

Det er rigtigt, at pressen har sympati for FC Nordsjælland, mener Gisle Thorsen fra Ekstra Bladet. De passer ind i vores selvbillede som Nordens brasilianere, og så er de gode til at håndtere pressen. Men de får også kritiske spørgsmål.

Det er rigtigt, at pressen har sympati for FC Nordsjælland, mener Gisle Thorsen fra Ekstra Bladet. De passer ind i vores selvbillede som Nordens brasilianere, og så er de gode til at håndtere pressen. Men de får også kritiske spørgsmål.


Der er noget om snakken, når studievært og tidligere landholdsangriber Peter Møller mener, at FC Nordsjælland har medvind i pressen. Det fortæller Gisle Thorsen, der er sportsjournalist på Ekstra Bladet:

»Peter Møller har en pointe. Der er en sympati for FC Nordsjælland i pressen, og jeg synes også, at det var lige positivt nok efter nederlaget til Chelsea. Men det er en ung klub med en frisk spillestil, som passer ind i det her billede, mange danskere har af holdet som de nordiske brasilianere – ligesom med det gamle 86-hold. Der er også andre forventninger til dem, fordi de ikke er en topklub på niveau med FC København,« siger Gisle Thorsen.

Men han er uenig med Peter Møller i, at der ikke bliver spurgt kritisk til deres valg af spillestil mod Chelsea.
Han fremhæver, at Ekstra Bladet havde en artikel om det i sportssektionen i går torsdag, og han overhørte også andre journalister stille det spørgsmål efter kampen i parken.

Diskussionen om pressens forkærlighed for FC Nordsjælland startede, da BT's sportsredaktion i onsdags gav FC Nordsjælland bedre karakterer for deres præstation end Chelsea, selv om FC Nordsjælland havde tabt 4-0. BT's fodboldredaktør, Morten Crone Sejersbøl, har forklaret til journalisten.dk, at det var en fejl, der kunne ske, fordi karaktererne skal afleveres lige efter slutfløjtet. Og da Chelsea scorede tre af deres fire mål i de sidste 10 minutter, kan det være svært at holde overblikket.

Gisle Thorsen tror også, at en del af den sympati, han mener eksisterer for FC Nordsjælland, skyldes en bedre pressehåndtering.

»Det er en venlig klub, kan man sige. De er meget tilgængelige, og i højere grad end andre klubber har de en forståelse af medierne som medspillere frem for modspiller. Det tror jeg, de arbejder meget systematisk med, og det skaber en eller anden form for goodwill,« fortæller Gisle Thorsen.

Men uanset hvilen klub det handler om, er det så ikke et problem, at journalister har sympatier?

»Der skal selvfølgelig være en tilstræbt objektivitet, men meget fodboldjournalistik er jo vurderinger, som i virkeligheden er mere ligesom en anmeldelse. Der må man jo vurdere ud fra ens synspunkt, og måden, FC Nordsjælland spiller på, tror jeg appellerer til mange. De er jo klart inspireret af FC Barcelona, som er meget oppe i tiden,« siger Gisle Thorsen.

Han mener dog ikke, at sportsjournalisters glidende overgang mellem anmeldere og journalister er noget, der skinner igennem i den klassiske journalistik:

»Jeg synes ikke, det slører for at stille de kritiske spørgsmål, når der er behov for det. Og jeg tror også, det er slut med FC Nordsjællands goodwill, hvis de taber næste kamp igen.«

0 Kommentarer