EB-chefredaktør: »Vi er blevet enige om, at Miki Mistrati stopper«

Miki Mistrati stopper efter næsten syv år på Ekstra Bladet. Det sker efter gensidig aftale. »Jeg tror, det er fint for Miki at komme videre og prøve nogle nye ting,« siger chefredaktør Poul Madsen (Opdateret kl. 15.35: Interview med Poul Madsen tilføjet)

Ledende redaktør på Ekstra Bladet, Miki Mistrati, stopper på avisen ved udgangen af april efter næsten syv år. Det sker ifølge chefredaktør Poul Madsen efter en gensidig aftale.

»Miki Mistrati og jeg har for nogle måneder siden lavet den aftale, at han stopper, når denne sæson af ”Jagten” er slut. Han skal videre og prøve noget andet,« siger Poul Madsen.

Miki Mistrati skal producere en international dokumentarfilm om en amerikansk advokat, der skal føre den første retssag mod Nestlé.

Anklager i Radio24syv

Miki Mistrati blev i januar sat i forbindelse med sagen, hvor TV 2s nyhedsdirektør Michael Dyrby forlod jobbet på grund af en privat affære, hvor der var begyndt at florere kompromitterende billeder af Michael Dyrby på nettet og på en række danske nyhedsredaktioner herunder internt på TV 2.

Ifølge Radio24syv var det Miki Mistrati, som havde overdraget det meget private materiale til andre journalister, da hans egen chefredaktør på Ekstra Bladet havde afvist at bringe historien om affæren.

Mistrati forholdt sig ikke til anklagerne, men hans advokat Anders Nemeth udtalte i et skriftligt svar til Radio24syv:

”Miki Mistrati står ikke på nogen måde bag lækagen af de billeder af Dyrby, som åbenbart florerer i det offentlige rum.”

Poul Madsen har tidligere sagt, at Miki Mistrati vil blive fyret fra Ekstra Bladet, hvis nogen kunne dokumentere Radio24syvs påstand.

Der bliver spekuleret i hoved og røv

Er det dig, der mener, at Miki Mistrati skal videre eller er det ham selv?

»Der skal to til at lave en aftale, så der er også to parter i denne aftale. Vi har lavet en aftale om, at når ”Jagten” er slut, så skal han videre og prøve noget andet. Der bliver spekuleret i hoved og røv over hans afgang. Men for mig er det intet forandret i hele den sag om Michael Dyrby,« siger Poul Madsen og uddyber:

»Det er ikke en historie, som Ekstra Bladet ville lave. Der bliver spekuleret i, at Miki var kilde til, at historien alligevel kom ud. Som jeg hele tiden har sagt, så ville han være blevet fyret med det samme og sparket ned af trappen, hvis nogen kunne dokumentere den påstand. Men der er intet forandret i den sag. Vi er blevet enige om, at Miki Mistrati stopper, når denne sæson af hans program slutter,« siger Poul Madsen.

Gensidig aftale

Men vil du afvise, at Dyrby-sagen har haft noget form for indflydelse på hans afgang?

»Vi har lavet en aftale, og hvordan man vælger at udlægge den, skal der nok blive spekuleret en hel del i. Men han og jeg har lavet en aftale, og jeg tror, det er sundt som journalist at prøve nye ting. Og jeg tror, det er fint for Miki at komme videre og prøve nogle nye ting. På Ekstra Bladet er der her og nu ikke flere muligheder for ham, og derfor stopper samarbejdet her efter syv år. Men jeg ønsker ham al mulig held og lykke med hans nye projekter.« 

Er der gået skår af din tillid til Miki Mistrati?

»Alt hvad der er mellem Miki Mistrati og mig, har jeg talt med ham om. Det deler jeg ikke med andre. Det her er også en personalesag, og det holder vi internt,« siger Poul Madsen.

Kunne du godt finde på at ansætte Miki Mistrati igen på et senere tidspunkt?

»Det kan man aldrig afvise. Det kommer an på, hvad der er for et job. Jeg udelukker aldrig noget. Tv-branchen handler jo meget om projektansættelser, og så er det videre i systemet, så alt er muligt,« siger Poul Madsen.

Skal lave international dokumentar

Det har ikke været muligt for Journalisten at få en kommentar fra Miki Mistrati selv. Men ifølge bt.dk har han skrevet følgende i en mail om sin fremtid til sine snart forhenværende kolleger på Ekstra Bladet.

»Kære kollegaer. Jeg har fået en ganske unik mulighed for at producere en stor international dokumentarfilm om en amerikansk advokat, der skal føre den første retssag mod Nestlé. Sagen skal køre de næste to år i retten i USA, og lidt rundt i verdenen. Det betyder, at jeg stopper på Ekstra Bladet ved udgangen af april efter næsten 7 år,« skriver Miki Mistrati i mailen.

Opdateret klokken 15.35: Interview med Poul Madsen tilføjet artiklen.

0 Kommentarer