EB-chef: Ulovlige annoncer kommer bag på mig

Administrationschef i Ekstra Bladets salgsafdeling vidste ikke, at der foregik ulovligheder bag avisens massageannoncer

Administrationschef i Ekstra Bladets salgsafdeling vidste ikke, at der foregik ulovligheder bag avisens massageannoncer


Det kommer bag på Ekstra Bladets annonceafdeling, at den har solgt annonceplads til bordeller, hvor der er foregået ulovlig aktivitet. Journalisten kan i det nummer, der udkommer i dag, dokumentere, at der er en klar forbindelse imellem sager om ulovlig bordelvirksomhed og Ekstra Bladets massageannoncer. Næsten 75 procent af de bordeller, hvor bagmændene i dag er sigtet, tiltalt eller dømt for rufferi eller menneskehandel, har annonceret i Ekstra Bladet i den periode, som de er anklaget eller dømt for.

Det kommer bag på administrationschef i Ekstra Bladets salgsafdeling Søren Holmer:

»Selvfølgelig gør det det. Det gør da indtryk. Men det er deres markedsplads, og vi prøver så vidt muligt at undgå, at der sker den slags ting. Men spørgsmålet er, hvor meget det afspejler, hvad der generelt sker i samfundet,« siger han til journalisten.dk.

I en efterfølgende mail understreger han, at man skal være opmærksom på, at de 75 procent ikke er dømt:

"Som udgangspunkt er der tale om 75% som er tiltalt, sigtet eller dømt. Og tiltalt og sigtet er jo ikke det samme som dømt. Men når det er sagt, så gør det da indtryk. Og vi har ingen interesse i at optage annoncer for ulovligheder og vil altid gøre vores til, at det ikke sker," skriver Søren Holmer.

Det har ikke været jeres indtryk, at der er mange ulovligheder bag de her annoncer på noget tidspunkt?

»Nej, det har det altså ikke. Det har det bestemt ikke. Vi har altså en rimelig tæt dialog med mange af dem. De er lovlige og betaler skat og driver en lovlig forretning i Danmark.«

Så I har ikke haft nogen som helst grund til at tro, at der foregår noget som helst ulovligt bag de har annoncer, eller at der har gjort det tidligere?

»Ikke som udgangspunkt, nej,« fortæller Søren Holmer til journalisten.dk.

Han forklarer, at annonceafdelingen tjekker annoncetekster for eventuelle ulovligheder:

»Vi har nogle kodeks og skrappe retningslinjer for, hvad man må skrive og ikke skrive. Det er sådan noget med alder og indikationer af, at man er for ung – for eksempel vægt. Desuden afviser vi alle former for seksuelle aktiviteter, som vi finder anstødelige.«

Har I nogensinde, hvis nogen har virket mistænkelige i telefonen, taget kontakt til politiet med den mistanke?

»Nej, det har vi ikke. Ligesom med alle andre slags annoncører så værner vi også om denne slags annoncørers fortrolighed. Så er det politiets opgave at kontakte os, hvis de finder noget, der virker som ulovligheder,« siger Søren Holmer til journalisten.dk.