EB beklager fejl i Auken-historie

Ekstra Bladet skrev i går, at EU-parlamentarikeren Margrete Auken hemmeligholdt skattefrit regnskab til kontorudgifter, selv om hun havde tilbudt avisen at se bilagene. Den politiske redaktør lægger sig fladt ned. »Det er en fejl, at vi konkluderede, at hun ikke vil fremlægge tallene,« siger Steen Larsen

”Skjuler bilag for 25 millioner kroner” og ”EU’s platte løn-gramseri”. Over fire sider satte Ekstra Bladet i artikler og på lederplads søndag fokus på de danske EU-parlamentarikeres brug af midler til kontorhold, de såkaldte blyantpenge.

I artiklerne fremgik det, at danske EU-parlamentarikere er tavse som østers, når de bliver spurgt om, hvordan de bruger de 32.000 skattefri kroner om måneden.

”Ingen af dem ønsker at fremlægge bilag eller dokumentation for, hvad pengene er gået til,” skrev Ekstra Bladet. På lederplads skrev avisen: ”Alle har interesse i at holde den fede flom kørende.”

Men det passer ikke, for SF’eren Margrete Auken ville nemlig gerne dele sine bilag med Ekstra Bladets journalister. Den oplysninger kom bare aldrig i avisen. Og på nettet lå hendes svar på kritikken bag Ekstra Bladets betalingsmur.

”Du kan komme og se vores bilag. Det er der ingen problemer i. Jeg har samlet bilag, siden jeg blev valgt ind, og vil, når jeg stopper, sende det overskydende beløb tilbage til parlamentet,” siger hun i interviewet.

Ekstra Bladet er velkommen

I går skrev Margrete Auken på Facebook, at hun blev beskyldt for at nægte at lægge bilagene frem. 

”Det er direkte løgn, og det ved Ekstra Bladet godt! Jeg holder selvsagt styr på udgifterne, og jeg fortalte Ekstra Bladets journalist, at han er velkommen til at kigge forbi mit kontor for at se bilag helt tilbage fra 2004.”

I dag beklager politisk redaktør på Ekstra Bladet Steen Larsen fejlen. Den blev rettet på nettet i bunden af artiklen tidligere i dag, efter Journalistens henvendelse.

»Det er en fejl, at citatet fra Margrete Auken røg ud af teksten, og det er en fejl, at vi konkluderede, at hun ikke vil fremlægge tallene,« siger Steen Larsen.

I artiklen, som også ligger på nettet, bliver Margrete Auken kritiseret for, at hun ikke vil fremlægge bilag, der viser, hvad hun bruger sine blyantpenge til. Men Aukens svar på kritikken lå bag en betalingsmur forbeholdt abonnenter af EKSTRA.

»Der er politikere, der kommer til orde i avisen, men det er klart, at i forhold til Margrete Auken er jeg ked af, at hendes svar ligger bag betalingsmuren. Det burde den ikke gøre, og det er en fejl,« siger Steen Larsen.

0 Kommentarer