E-læsere er endnu ikke dagbladenes redning

De nye elektroniske bøger - de såkaldte e-læsere - er flere gange blevet omtalt som afløseren for den trykte avis. Men teknologien er endnu så primitiv, at det store folkelige gennembrud må vente, skriver Reuters.

De nye elektroniske bøger – de såkaldte e-læsere – er flere gange blevet omtalt som afløseren for den trykte avis. Men teknologien er endnu så primitiv, at det store folkelige gennembrud må vente, skriver Reuters.

Herhjemme har Ingeniøren tidligere erklæret, at e-læsere kan blive fremtidens avis. I sidste måned valgte Amazon at gå ind på det danske marked med deres e-læser, Kindle, der er målrettet til at kunne levere nyheder fra aviser og magasiner direkte til skærmen.

Men selv om Kindle og konkurrenten Nook fra Barnes & Noble allerede sælger stort i USA, er teknologien endnu langt fra at være så veludviklet, at det folkelige gennembrud er lige om hjørnet.

Sådan lyder i hvert fald dagens vurdering ifølge Reuters.

Godt nok er læseoplevelsen på de forskellige e-læsere imponerende lig en almindelig avis eller bog. Skriften står således på skærmen, som var det trykte bogstaver.

Men e-læserne mangler til gengæld de velkendte multimedie-funktioner, som forbrugerne er vænnet til fra smartphones som HTC og iPhone. Derudover tilbyder de første generationer af e-læsere kun sort/hvid tekst og ingen weblinks, søgefunktioner eller video.

Trods manglerne er salget af e-læsere dog i fremmarch, og ifølge Forrester Research ventes det samlede salg i 2009 at nå op på i alt tre mio. enheder.

Amazon tilbyder i øjeblikket omkring 350.000 bogtitler til Kindle, mens Barnes & Nobles giver mulighed for at læse omkring 1 mio. bogtitler på Nook.

Læs også: Avisudgiver hopper på plastikbølgen

0 Kommentarer