Her til formiddag er Michael Dyrby blevet præsenteret som ny ansvarshavende chefredaktør for BT og Metroxpress.
Han fortæller til Journalisten, at han egentlig har været glad for sit arbejdsliv de seneste to år, hvor han har drevet sin egen virksomhed.
”Men da det her tilbud kom op, begyndte jeg at lugte savsmuldet i nyhedscirkusset. Jeg kunne godt se mig selv være tilbage i nyhedsmøllen, og jeg har altid været glad for at være redaktionel leder. Derfor gik det pludselig ret hurtigt,” siger Michael Dyrby.
Han tiltræder i morgen og erstatter Jens Grund, der stopper på posten som ansvarshavende chefredaktør.
Rotationsprincip skal dæmme op for dødsdansen
Michael Dyrby, der indtil 2015 var nyhedsdirektør for TV 2, efterlyste i et interview med Berlingske i september en nytænkning af den politiske journalistik i Danmark.
”Som det er nu, ser vi en dødsdans, hvor politikere og journalister holder om hinanden, mens de danser ud over klippen,” sagde Dyrby dengang om den tillidskrise, der både kendetegner danskernes holdning til journalister og politikere.
”Det, jeg sagde dengang, mener jeg selvfølgelig stadig,” siger Michael Dyrby nu til Journalisten.
Og hvordan skal den politiske journalistik gentænkes på BT og MX?
”Nu får jeg alle de gamle på nakken. Men jeg kan allerede nu sige, at ingen kommer til at sidde 15 år på BT’s politiske redaktion. Det er fornuftigt, at man nogle gange skifter position, og der kommer nye ind og ser på tingene på en frisk måde. Hvor mange år, man skal kunne sidde i samme stilling, ved jeg ikke, men jeg tror på et rotationsprincip,” siger han.
Gælder det også på andre redaktioner end den politiske?
”Det er altid godt med nye friske øjne. Men det gælder i særlig grad på det politiske område, fordi man er blevet så tæt med kilderne. Man bor jo sammen med dem. Når man ser udefra, kan man næsten ikke kende forskel,” siger Michael Dyrby.
Roses for at være tabloid i hjertet
På Twitter ønsker Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen Dyrby tillykke med jobbet og roser ham for altid at have været tabloid i hjertet.
”Det er sødt af ham,” griner Michael Dyrby og tilføjer:
”Det kommer an på, hvordan man tolker tabloid. Jeg tolker det som en journalistisk form, hvor man altid har blik for personerne i centrum. Der er altid cases og rigtige mennesker involveret i journalistik, og for mig handler det tabloide om at nå ind til kernen i det,” siger han.
Netop det tabloide – eller manglen på det – er i ifølge Jens Grund årsagen til, at Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media, har besluttet, at han ikke kan fortsætte som ansv. chefredaktør.
”Det kan godt være, at jeg var mere tabloid, end jeg selv troede, men ikke så tabloid, som Anders Krab gerne vil have det,” skriver Jens Grund på Twitter.
I dag er en særlig dag for mig. Jeg stopper i Berlingske Media efter syv fantastiske år. Nu venter en ny tid og forhåbentligt en kop kaffe et sted eller to. Jeg har mobil 50764231 og kan fanges på jensgrund@gmail.com.
Her min afskedstale til medarbejderne #dkpol #dkmedier. pic.twitter.com/74d1FZFlsy— Jens grund (@JensGrund) January 31, 2018
Ved endnu ikke, om der skal spares
Michael Dyrby har endnu ikke set tallene og ved ikke, om han snart vil være nødt til at gennemføre en sparerunde i sit nye job.
”Men dette er jo ingen hemmelighed, at de danske medier har det svært. Når halvdelen af annoncemængden ryger ud af landet, skal man finde andre måder at tjene penge på. Den journalistik, vi skal lave, skal vi gøre os fortjent til, at nogen vil betale penge for. Men det er også det, der er så spændende,” siger han.
Hovedopgaven for Michael Dyrby bliver at relancere BT og Metroxpress efter fusionen af de to medier, der blev gennemført sidste år. Den opgave vil han dog endnu ikke løfte noget af sløret for, hvordan han vil løse.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.