search

DSB’s kommunikation er langt fra optimal…

DSB og kommunikation har i min levetid ikke hængt sammen, selvom DSB med Harry og Bahnsen har fornyet de danske statsbaners offentlige udseende. 

DSB og kommunikation har i min levetid ikke hængt sammen, selvom DSB med Harry og Bahnsen har fornyet de danske statsbaners offentlige udseende.
 
Onsdag eftermiddag kunne jeg stemple tidligt ud fra Fjernsynsfabrikken. Derfor tog jeg til København, hvor jeg ville besøge en gammel ven. Efter en aften med hygge, tankespind og livlige diskussioner vendte jeg ved midnatstid snuden mod Odense.
 
På vej ned ad rulletrappen på København H måtte jeg dog gøre mig en sørgelig iagttagelse: Toget var overfyldt! For mig og 50 andre fik det den konsekvens, at vi fra perronen måtte betragte, at IC3-togets døre blev lukket i.
 
DSB kunne have planlagt sig ud problemet. De kunne have tjekket kalenderen for Københavns kulturliv, hvor en koncert i Forum med 8.000 gæster ville have sprunget dem i øjnene. Men det gjorde de ikke, og for mig og de andre fik det den konsekvens, at vi måtte vente i halvanden time.
 
Da konduktøren lukkede dørene i, fik vi hverken en undskyldning eller en opmuntrende kommentar. Det eneste den kvindelige konduktør kunne bidrage med, var en sur kommentar til de heldige, der allerede havde kæmpet sig ind i toget.
 
Da jeg satte mig på Hovedbanegårdens kolde bænke, forventede jeg, at DSB ville udnytte højtalersystemet til en smertefri undskyldning. Men den eneste information, der strømmede ud af højtalerne, var, at toget mod Kastrup og Malmø snart afgik.
 
Klokken halv et natten mellem onsdag og torsdag varmer hverken en dygtig kommunikationsafdeling eller reklamefilmene med Harry og Bahnsen. Det jeg havde brug for var, at DSB stod ved deres ansvar på stedet, sagde undskyldning og evt. sponsorerede en kop kaffe.
 
Det virker som simpel – næsten banal – kommunikation, men det virker ikke til, at DSB magter det.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen