DR’s Underholdningsorkester lukker

Kulturministeriet skriver i en pressemeddelelse, at DR's Underholdningsorkester lukker, fordi kulturministeren har konstateret, at partierne bag medieaftalen ikke kan nå til enighed om, hvordan orkestret skal finansieres (Opdateret 13.08)

Nu skulle det være endeligt besluttet, at Radiounderholdningsorkestret lukker.

I en pressemeddelelse skriver Kulturministeriet, at ministeren vil skrive under på en public service-kontrakt for DR, hvor orkestret ikke er nævnt. Partierne, der gerne ville bevare orkestret, kan ikke blive enige om, hvordan det skal finansieres, står der i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen udtaler kulturminister Marianne Jelved:

”DR’s økonomiske ramme er lagt fast i medieaftalen. Økonomien kan kun ændres, hvis aftalen tages op igen. Flertallet bag vedtagelsen er ikke enige om at genforhandle aftalen. Det har de ikke været på noget tidspunkt. Derfor genoprettes orkestret ikke. Der skal være enighed i forligskredsen om, hvordan man fx bruger de overskydende licensmidler. Det er der ikke, og derfor er det ikke en måde at finansiere underholdningsorkestret på. Et flertal er ikke nok af hensyn til beskyttelse af mindretallet i en aftalekreds,” siger Marianne Jelved.

Medieordfører hos Enhedslisten Jørgen Arbo-Bæhr kæmpede imod de andre partier i den røde blok, for at orkestret skulle bevares.

»Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg ville meget gerne bevare underholdningsorkestret. Når man ikke kan finde penge til det med ministeren eller de borgerlige, kan jeg ikke gøre mere,« siger Jørgen Arbo-Bæhr.

Han ville enten finde pengene i de uforbrugte licensmidler eller ved at lave en aftale med de borgerlige partier uden om medieaftalen. De borgerlige partier ville også gerne bevare orkestret, men var ifølge Arbo-Bæhr ikke parat til at finde pengene andre steder.

Opdateres…

1 Kommentar

lise barsøe
11. DECEMBER 2014
Der er stadig stærke kræfter
Der er stadig stærke kræfter i gang for at bevare det orkester, der gennem de seneste 10 år har oplevet en international anerkendelse, som ingen andre danske orkestre. Om det skal ske i privat regi - eller demokratiet træder i kraft udenom en ukulturel kulturminister - det får vi se......