DR’s udsendte truet i Kairo

Antallet af journalister og fotografer, der trues eller udsættes for overgreb i Kairo, stiger konstant. Senest oplyser DR's udsendte, at de er blevet opsøgt og truet af de egyptiske sikkerhedsfolk.  

Antallet af journalister og fotografer, der trues eller udsættes for overgreb i Kairo, stiger konstant. Senest oplyser DR's udsendte, at de er blevet opsøgt og truet af de egyptiske sikkerhedsfolk.  

Ifølge DR's hjemmeside mødte sikkerhedsfolkene op på hotelværelset hos DR's korrespondent Henrik Lerche og hans fotograf.

Det skete blot få øjeblikke efter, at DR's udsendte havde rapporteret til TV Avisens seere fra balkonen på sit hotel i Kairo, skriver DR Nyheder.

Sikkerhedsfolkene havde angiveligt sporet sig frem til Lerches hotel og mødte op med en såkaldt "sidste advarsel".

"Umiddelbart efter vi havde været direkte på fra balkonen på hotellet, hvor vi har udsigt over Kairo by, så banker det hårdt på døren. Udenfor står der så tre mænd fra hotellets sikkerhedspersonale, som forlanger at komme ind og gennemsøge værelset," fortæller Henrik Lerche.

De fremmødte sikkerhedsfolk undersøger dog ikke værelset tilstrækkeligt grundigt, og opdager derfor ikke det skjulte kamera. De peger dog truende på Lerche og hans fotograf og meddeler dem:

"Det er sidste advarsel det her, det er strengt forbudt at filme noget som helst fra hotellet. Det har vi ordrer om fra statens sikkerhedspoliti.'

DR's udsendte korrespondent er i øvrigt langt fra den eneste, som har mærket styrets jagt på journalister og fotografer.

Tidligere i dag meddelte SVT's redaktør, Robert Wiström, at man havde mistet kontakten til den svenske korrespondent, Bert Sundström, som var blevet bortført. I flere timer vidste ingen, hvad der var sket, men til aften kom det frem, at Bert Sundström var fundet hårdt såret efter et overfald og nu ligger på hospitalet efter en operation for knivstik, rapporterer SVT i et tv-indslag.

Ifølge organisationen Journalister Uden Grænser er der da også nærmest tale om en heksejagt på alverdens journalister og fotografer. Det skriver organisationen på dens hjemmeside.

Og den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, fordømmer nu angrebene på de udenlandske pressefolk. Ifølge Ritzau/AFP tilkendegiver hun, at regeringen og hæren har "et klart ansvar".  

"Den egyptiske regering må klart vise sin vilje til at sikre journalisterne mulighed til at rapportere om begivenhederne til Egypten og til verden," siger Clinton. 

En (ufuldstændig) liste fra ABC World News vidner i øvrigt om rigtige mange angreb og trusler på journalister og fotografer fra hele verden.  

0 Kommentarer