Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:26 30.08.2022 Anna Sol Jørgensen

DR’s generaldirektør: Afsked med medarbejdere er nødvendigt

DR’s generaldirektør: Afsked med medarbejdere er nødvendigt

DR nedlægger 90 stillinger i forbindelse med den digitale strategi. Philip Davali/Ritzau Scanpix

DR nedlægger i omegnen af 90 stillinger, i forbindelse med at public service-institutionen i højere grad skal fokuseres digitalt.

Den besked har medarbejderne i DR Nyheder og DR Kultur, Børn og Unge, modtaget på to stormøder for kort tid siden. I DR Nyheder vil 49 stillinger blive nedlagt, hvilket betyder, at 20-25 vil blive afskediget. Hos DR Kultur, Børn og Unge vil 40-45 medarbejdere miste deres job.

Stillingerne bliver nedlagt, i forbindelse med at DR skal udmønte sin digitale strategi frem mod 2025. Samtidig stiger udgifterne til musikrettigheder, og DR’s indtægter fra inddrivelse af gammel licensgæld vil falde. Det betyder, at DR kommer til at bruge flere penge til at udvikle DR Lyd og DR TV, hvilket vil betyde færre penge til program- og indholdsproduktion.

”Det er bestemt ikke rart at skulle tage afsked med gode medarbejdere, men det er helt nødvendigt for at sikre, at vi fortsat kan udvikle vores digitale tilbud til danskerne,” siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelelse.

Da den digitale strategi blev præsenteret sidste år, åndede fællestillidsrepræsentant i DR Henrik Friis Vilmar ellers lettet op, da han kunne konstatere, at præsentationen ikke blev efterfulgt af en sindedag, som DR kalder den dag, hvor fyringsrunden finder sted.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder