Dropper drømmen om intelligent dameblad

Facebook-gruppen Intelligent Dameblad opgiver at skabe et nyt dameblad, der skulle spille på flere tangenter end mode, makeup, sundhed og kendisser. (Opdateret 11:43 »For meget fokus på business-casen«, siger en af bagkvinderne, Dorte Toft til journalisten.dk)

Facebook-gruppen Intelligent Dameblad opgiver at skabe et nyt dameblad, der skulle spille på flere tangenter end mode, makeup, sundhed og kendisser. (Opdateret 11:43 »For meget fokus på business-casen«, siger en af bagkvinderne, Dorte Toft til journalisten.dk)

I halvandet år har grafisk designer og cand.it. Dorthe Meyer stået bag Facebook-gruppen Intelligent Dameblad.

Nu har hun opgivet. I hvert fald indtil videre, skriver Berlingske i dag.

Ideen til Facebook-gruppen – og det intelligente blad – kom af, at Dorthe Meyer studsede over magasinet Liv, der kom på gaden for halvandet år siden.

I Facebook-gruppen skriver Dorthe Meyer:

""Liv" henvender sig til kvinder 40+, og jeg læste et sted, at det havde været længe undervejs, og at man søgte at imødekomme et stigende behov for kvinder over 40. Desværre blev det en fuser. Det handler kun om mode, makeup, sundhed og et par enkelte interviews med kendte. Det værste af det hele er, at alle kvinder, både dem i reklamerne og dem, redaktionen selv har fundet, har fået retoucheret deres rynker væk! Det er direkte respektløst over for os over 40 år, hvad er der galt med de rynker?"

Efter gennem halvandet år at have samlet medlemmer til gruppen – heriblandt nogle af landets absolut dygtigste og mest alsidige journalister – har gruppen nu trukket stikket ud.

I morgen skulle medlemmer fra gruppen mødes og afholde et daglangt brainstormingmøde for at starte et projekt. Det er blevet aflyst, skriver Berlingske.

Alt tyder på, at projektet er blevet erklæret »ikke levedygtigt«.

Dorte Toft, der blev kendt i brede kredse i forbindelse med Stein Bagger-sagen er en af de journalister, der tilmeldte sig Facebook-gruppen:

»Det vi ville, havde jo netop med indholdet at gøre. Et indhold, der skulle have masser af nuancer og som ikke kun gav læserne hvad vi troede de ville have, men forhåbentlig også noget "aha" og nye engagementer. Og mænd måtte også gerne få lyst til at læse med«, skriver Dorte Toft til journalisten.dk.

»En af de afgørende stopklodser i første forsøg på at få skabt Intelligent Dameblad var en medietænkning, der hører gamle dage til.«

»Mange så et glossy magasin, som kunne stå på hylderne ved siden af de andre dameblade, som det mest spændende at bidrage til, skrivmæssigt, grafisk, fotomæssigt, illustrationsmæssigt. Nettet – nå, ja. Jo. Det måtte der jo også være noget af.«

»Derfor kom der også så meget fokus på business-casen. Altså på, hvordan der kunne skaffes finansiering til især papirsatsningen via annoncer, sponsorer og alskens nettrick, at motivationen hos os, der så nettet som den eneste mulige platform, begyndte at smuldre. Mon ikke der både var noget med både status og æstetik, der spillede voldsomt ind? Der er jo meget godt at sige om "den gamle verden".«

»Jeg selv havde fra starten meldt ud, at jeg ikke troede på anden løsning end nettet, og ikke ønskede at være med til at trække anden løsning i gang. Der ville skulle bruges alt, alt for mange kræfter på alt andet end indhold og man skal være ret blind for ikke at se de røde lys i det danske mediebillede,« skriver Dorte Toft til journalisten.dk.

»Det var så første omgang. At det så heller ikke lykkedes ved det spæde forsøg på genrejsning var nok to ting: Den ene er "Gå ikke tilbage til en fuser" – i stedet for at boble med tanker om indhold, indhold, indhold og sige, at NU fandme, gør vi det, om vi så skal sætte 12 timer af til første hug, og arbejde gratis og frivilligt, blev det noget med et langt kortere møde, der kan passes ind i familiekalenderen, med dagsorden, med hvordan finansieres etc. etc.«

»Den anden årsag til, at det kan virke så skuffende på nogen er, at selv om 500 klikker Like på Facebook til Intelligent Dagblad, så betyder det ikke meget. "Like-knappen" sidder løst. Nu er jeg desuden så gammel, at jeg godt kunne have trukket et pænt stort læs indholdsmæssigt på frivillig basis, men det er jo en usædvanlig situationen at være i. Andre har jobbet, ungerne, terminerne, ægtefællen, vennerne etc., mad på bordet etc., og mange af dem er presset i forvejen. Så ville der være ildsjæle nok?«

»Jeg ville have elsket at se et netbårent medie med f.eks. én tonstung usædvanlig velskrevet læseværdig sag, plus masser af mindre og helt småt, også i form af links til andet rigtig godt på nettet. Og jo, jeg ser sagtens mode og andre klassiske kvindeting med også. Det hele afhænger af angrebsvinklen.«

»For mig bliver det ikke et savn, at det ikke kommer, for jeg får så mange indspark til, hvor der findes brillant stof på nettet. Men det kunne have været super, at være med til også at give et dansksproget bud til en masse kvinder. Somme tider ved man ikke, hvad man har savnet, før man får det.«

 

 

6 Kommentarer

Dorte Toft
5. OKTOBER 2012
Re: Dropper drømmen om intelligent dameblad
Oh shit. Endnu en fejl. REAGERE.
Dorte Toft
5. OKTOBER 2012
Re: Talestrøm

O.k. Jeg bekender. Blot skrevet lige fra hoften (kan man det?) midt i mellem artikelskrivning om Kina og dansk erhvervslivs udfordring, midt i drøftelser om udbredelse af Samsø Bredbånd, midt i, at nu er det long overdue at få luftet hunden.

Beklager, at det ikke blev perfekt. Skal nok lade være at reagerer på et hurtigt FB-spørgmål fra en journalist en anden gang, medmindre jeg har masser af tid. NOT:-)

Bo Elkjær
5. OKTOBER 2012
Re: Dropper drømmen om intelligent dameblad

I det her tilfælde: Kommateringssystem = peberbøsse. Min fejl!

 - Skipper 

Tommy Kaas
5. OKTOBER 2012
Re: Dropper drømmen om intelligent dameblad

Hej Skipper

 Jeg synes da også, at artiklens emne er interessant. Og jeg påpeger jo ikke kommafejl. Jeg spørger blot, hvilket kommateringssystem I bruger. Og så beklager jeg, at jeg tog fejl og opfattede citaterne som talt sprog.

vh. Tommy 

Bo Elkjær
5. OKTOBER 2012
Re: Dropper drømmen om intelligent dameblad

Kære Tommy Kaas

Jeg beklager, hvad der måtte være af kommafejl i ovenstående. Jeg havde ellers lovet Dorte Toft at læse korrektur på hendes skriftlige svar på journalisten.dk's spørgsmål om Intelligent Dameblad. 

Jeg mener faktisk, at Dorte Tofts betragtninger om skismaet mellem at gå "glossy papir" og "gå online" er interessante som de er i forhold til diskussionen om at etablere nye medier - også i forhold til at etablere et intelligent dameblad.

- Skipper 

Flere