Dronningen søger gratis kommunikations-praktikant

Hendes Majestæt Margrethe II har luret fidusen med at få gratis arbejdskraft gennem praktikansættelser, og det skaber nu chancen for en håbefuld kommunikationsmedarbejder con amore.

Hendes Majestæt Margrethe II har luret fidusen med at få gratis arbejdskraft gennem praktikansættelser, og det skaber nu chancen for en håbefuld kommunikationsmedarbejder con amore.

Kongehusets kommunikationsafdeling søger en praktikant i et 6-måneders forløb. Ifølge annoncen på kongehusets hjemmeside omfatter opgaverne især håndtering af pressen, opdatering af hjemmesiden og udarbejdelser af pressemeddelelser og anden skriftlig kommunikation.

Arbejdstiden er 35 timer, og lønnen er 0 kroner.

Umiddelbart ligner det et indhug på det praktikmarked, hvor DJ har overenskomst med arbejdspladserne om en fastlagt praktikløn. Men DJH's praktikkoordinator, Pia Færing, vil imidlertid ikke bruge anledningen til at kaste smuds på de kongelige.

»Det her er ikke vores område, så de skal være velkomne. De søger en fra de akademiske uddannelser, og hvis de ringede til mig for at blive praktikgodkendte, så ville jeg sige, at de slet ikke skal have en journalist. Deres opgave handler om branding, som en journalist-praktikant dybest set ikke ved noget om. Men jeg synes, det er rigtig klogt af dronningen, at hun får opnormeret sin kommunikationsafdeling, for det tror jeg, der bliver brug for,« siger Pia Færing til Journalisten.dk.

Kommunikationsafdelingen ledes af Lene Balleby, der er læreruddannet, men har en journalistisk tillægsuddannelse.

Ifølge Avisen.dk er det danske hof kendt for at holde godt fast i pengene, når det gælder lønningerne. I mange år forsøgte de ansatte at få overenskomst, hvilket først lykkedes i 2003, og da den blev fornyet i 2006, var det med lave lønninger og gigantiske overarbejdspukler.

0 Kommentarer