Dronningen hædrer Tøger Seidenfaden

Chefredaktør på Politiken Tøger Seidenfaden modtager på fredag Ebbe Muncks Hæderspris for 2010. Dermed kommer han i selskab med Uffe Ellemann-Jensen.

Chefredaktør på Politiken Tøger Seidenfaden modtager på fredag Ebbe Muncks Hæderspris for 2010. Dermed kommer han i selskab med Uffe Ellemann-Jensen.

Han har fået masser af drøje hug i hele sin karriere. Og for ikke så lang tid siden anklagede Berlingske Tidendes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, ham tilmed for at have omdannet dagbladet Politiken til et politisk parti.

Men trods kritik, så kan Tøger Seidenfaden nu alligevel noget. Så meget, at han nu modtager en hæderspris for sin indsats for dansk journalistik.

Fredag overrækker dronning Margrethe således Ebbe Muncks Hæderspris til Politikens chefredaktør. Og det sker med henvisning til den enorme indsats, han har udøvet på den danske debatscene.

Eller som det hedder i begrundelsen fra bestyrelsen for Ebbe Muncks Mindefond:

Tøger Seidenfaden modtager prisen som "en anerkendelse af en mangeårig og fremragende indsats for dansk journalistik og dansk debat, hvor han med sin store viden og personlige engagement udgør en vigtig stemme, uanset om man deler de synspunkter, der fremføres". Det skriver dr.dk.

Gennem tiden har folk som Connie Hedegaard, Uffe Ellemann-Jensen og Herbert Pundik også fået overrakt prisen.

Ebbe Muncks Hæderspris blev indstiftet i 1975 og tildeles personer, der arbejder inden for eller har gjort sig fortjent på områder, som havde journalisten, modstandsmanden, diplomaten og hofchefen Ebbe Muncks særlige interesse.

Prisen består af en bronzeplakette med et relief af Ebbe Munck og et kontant beløb, der normalt udgør 50.000 kroner.

Dronningen er protektor for mindefonden, og derfor selvskrevet til prisuddelingen.

2 Kommentarer

Jarl Cordua
15. SEPTEMBER 2010
Re: Dronningen hædrer Tøger Seidenfaden

Nu mangler vi vel bare, at LO giver Jesper Langballe en hæderspris for "en anerkendelse af en mangeårig og fremragende indsats for dansk journalistik og dansk debat, hvor han med sin store viden og personlige engagement udgør en vigtig stemme, uanset om man deler de synspunkter, der fremføres".

Bjarne Jørgensen
15. SEPTEMBER 2010
Re: Dronningen hædrer Tøger Seidenfaden
På Tøgers vegne er jeg især glad for de kr. 50.000, der følger med.  De må være meget velkomne, idet man må formode, at Tøger tjener meget mindre i dag som redaktør af et menighedsblad, end han gjorde dengang - for mange mange år siden - da han var redaktør af en avis.