Kongehuset har ikke ladet sig ryste af sidste års skriverier om deres ulønnede praktikstillinger i kommunikationsafdelingen. Nu søger de igen.
Forskelligartet skriftlig kommunikation, pressemeddelelser, planlægning af pressens dækning ved offentlige begivenheder, opdatering af hjemmeside. Det ligner unægtelig en af de kommunikationsstillinger, som man kan søge som praktik under den overenskomstdækkede praktikordning.
Men det er kongehuset, som igen er på jagt efter en kommunikationsmedarbejder, der er interesseret i at arbejde 37 timer om ugen uden løn.
For et år siden skrev Avisen.dk og Journalisten.dk om dronningens hang til gratis arbejdskraft, og ved den lejlighed slog DJ's formand, Mogens Blicher Bjerregård, fast, at kongehuset skal være mere end velkomne i kredsen af betalende praktiksteder.
»Jeg vil da opfordre kongehuset til at ansøge om at blive anerkendt som praktiksted. Når jeg læser stillingsopslaget, ligner det en helt regulær seks måneders praktikstilling,« sagde Mogens Blicher Bjerregård til Avisen.dk.
I kongehuset så man derimod de ulønnede praktikantstillinger som et generøst tilbud, der skal ses som et led i 'kongehusets sociale ansvar'.
"Sidste år talte vi om, hvordan vi kunne gå ind i 'social responsibility', som man taler så meget om. Det ville vi gerne, og vi ville også gerne styrke relationerne til de unge," sagde kongehusets personalechef, Søren Kruse, til Avisen.dk.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Jeg skal protestere over udtrykket: "Er til..." I min verden anvender ingen ærlige mennesker udtrykket (hvorfor det måske ingen overraskelse er at journalister -- der i alle meningsmålinger over befolkningens tillid til forskellige erhverv altid havner i bunden sammen med ejensomsmæglere -- bosiddende i lkongerigets største provins og åndelige udørk, anvender det. Jeg har altid forbundet udtrykket med noget seksuelt, og dermed afspejlende vor affluente tid med frit valg på alle hylder. Jeg mener alle som har anvendt eller anvender udtrykket på det skarpeste skal fordømmes, og jeg tror bestemt heller ikke dronningen (*Se note) vil synes om det. Derfor hører det ingen steder hjemme i journalisternes fagblad.
-----------
Note:
Hvis jeg har ret i at udtrykket har seksuelle undertoner, så er der ligefrem tale om majestætsfornærmelse.