Drøje hug til DJ-ledelse

 Det trykte program for årets Fagfestival har skabt heftig debat.Tæsk. »Medlemsskadeligt« og »galimatias« lyder et par kommentarer på Dansk Journalistforbunds hjemmeside.Programmet gengiver en række Polfoto-billeder, på trods af at forbundet og Polfoto ikke har kunnet blive enige om en aftale for freelance-fotografer.Det har vakt hovedrysten i forbundets hovedbestyrelse, at seks ud af ti fotos til programmet ikke er taget af forbundsmedlemmer.

 

Det trykte program for årets Fagfestival har skabt heftig debat.

Tæsk. »Medlemsskadeligt« og »galimatias« lyder et par kommentarer på Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

Programmet gengiver en række Polfoto-billeder, på trods af at forbundet og Polfoto ikke har kunnet blive enige om en aftale for freelance-fotografer.

Det har vakt hovedrysten i forbundets hovedbestyrelse, at seks ud af ti fotos til programmet ikke er taget af forbundsmedlemmer.

»Det er en skandale, at medlemmerne bliver gjort til grin for egne penge. Det her kræver en næse på størrelse med rundetårn gange tre,« sagde hovedbestyrelsesmedlem Peter Thornvig på det seneste møde.

En stribe hovedbestyrelsesmedlemmer kritiserede forbundets kommunikationsafdeling og rejste krav om, at programmet blev trukket tilbage, men det var ikke muligt, da programmet netop var sendt ud som indstik i fagbladet Journalisten.

Journalistforbundets hovedbestyrelse vedtog i stedet at 'udtale kritik' af programmet. Der faldt også hug for, at Punktum Design havde lavet layout, selv om de ansatte på daværende tidspunkt ikke var medlemmer af Dansk Journalistforbund.

Meldingen lød, at forbundet fremover skal holde sig langt fra at handle med firmaer, der ikke har en overenskomst med Dansk Journalistforbund på plads.

Forbundsledelsen forsvarede sig med, at der ikke var erklæret konflikt med Polfoto, men at man netop håbede på fortsatte forhandlinger. Ledelsen tog dog kritikken 'til efterretning'.

»Fred Jacobsen (næstformand, red.) og jeg tager ansvaret på os. Er vi i den type forhandlinger, så bruger vi ikke stof fra Polfoto,« sagde formand Mogens Blicher Bjerregård. /jel&mik

0 Kommentarer