Drastisk oplagsfald blandt aviser i USA

De amerikanske læsere fortsætter med at svigte dagbladene. Helt nye oplagstal viser rekordtilbagegang både på hverdage og søndage. New York Post og San Francisco Chronicle er blandt de hårdest ramte.

De amerikanske læsere fortsætter med at svigte dagbladene. Helt nye oplagstal viser rekordtilbagegang både på hverdage og søndage. New York Post og San Francisco Chronicle er blandt de hårdest ramte.

De nye tal gælder de seneste seks måneder frem til og med den 31. marts. Overordnet set har det mildest talt været et elendigt halvår for de amerikanske aviser.

Ifølge The Audit Bureau of Circulations (ABC), som fører statistik over udviklingen, er avisernes oplag reduceret med syv procent på hverdage, hvis man sammenligner med samme periode i 2008.  Statistikken tæller i alt 395 dagblade, som til sammen nu trykker godt 34 mio. aviser.

Søndagsaviserne (i alt 557 titler) er gået tilbage med 5,3 procent, og de 557 titler udkommer nu i lidt over 42 mio. eksemplarer.

Ifølge ABC's opgørelse omfatter statistikken ikke de 84 dagblade, som trykkes i mindre end 50.000 eksemplarer.

Enkelte af de mest velkendte aviser er i øvrigt særdeles hårdt ramt. Det gælder blandt andet San Francisco Chronicle. Sammenlignet med samme periode i fjor er oplaget faldet med 15,7 procent på hverdage og er nu nede i 312.118 eksemplarer. På søndage er der tale om et fald på 16,5 procent

New York Post topper dog med en tilbagegang på hele 20 procent på hverdage. 

En anden af de større amerikanske aviser, som læserne har svigtet, er The Boston Globe. På hverdage er oplaget faldet med 13,6 procent. Om søndagen er nedgangen 11,2 procent.

Videre ser situationen således ud:

The Star-Ledger of Newark har mistet 16 procent.

The Miami Herald er gået tilbage med 15,8 procent på hverdage. 13,1 procent om søndagen.

New York's Daily News er nede med 14 procent på hverdage.

The Philadelphia Inquirer: Minus 13,7 procent på hverdage og minus 12 procent om søndagen.

USA Today: Oplaget er faldet med 7,4 procent.

The Chicago Tribune: Minus 7,4 procent på hverdage og minus 4,5 procent om søndagen.

Los Angeles Times: Minus 6,5 procent på hverdage og minus 7,4 procent om søndagen.

The New York Times er gået tilbage med 3,5 procent på hverdage. 1,7 procent om søndagen.

Newsday har tabt 3 procent.

The Washington Post har tabt 1,6 procent på hverdage og 2,3 procent om søndagen.

Og endelig en POSITIV nyhed: The Wall Street Journal gik rent faktisk frem. Dog er der tale om en minimal oplagsfremgang på 0,6 procent.

0 Kommentarer