Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:58 10.01.2022 Thomas Møller Larsen

Drabsvideo på Facebook får politikere op af stolene

Det vækker harme på Christiansborg, at Helle Vestager Jespersen gentagne gange over tre år – på Facebook – har fået videoer tilsendt, der viser drabet på hendes datter, Louisa Vesterager Jespersen. Det skriver Dr.dk. Historien var også i ’21 Søndag’ i går.

Videoerne kommer fra udenlandske Facebook-profiler og viser en halshugning, der fandt sted i 2018.

Helle Vestager Jespersen har flere gange anmeldt videoen til Facebook. Men i 10 tilfælde har Facebook enten ikke taget videoen eller billeder af den ned. Og i et enkelt tilfælde har Facebook meddelt, at delingen ikke strider mod platformens regler.

Den går ikke, mener flere partier ifølge dr.dk.

Regeringen er på vej med et nyt lovforslag, der skal pålægge techgiganter at fjerne ulovligt indhold, maksimalt 24 timer efter det er anmeldt. Og flere partier mener, at reglerne skal være endnu skrappere. Dansk Folkeparti og SF mener, at sociale medier skal blokere for åbenlyst ulovligt materiale, så det ikke kan uploades på ny.

”Det er vigtigt, at Facebook bliver holdt i ørerne, og vi får en lovgivning, der præcis siger, at sådan noget materiale slet ikke forekommer,” siger Peter Skaarup, retsordfører i Dansk Folkeparti.

Facebooks chef i Norden, Martin Ruby, beklager fejlen over for dr.dk. Men det er ikke helt enkelt at fjerne den slags videoer, forklarer han.

”Problemet er, at de her onde mennesker sidder og twister formatet på dem,” siger han.

”Det er en evig kamp,” siger han.

SENESTE NYT

Flere nyheder