’DR2 Morgen’ lukker – 9 stillinger nedlægges

Fra årsskiftet lukker ’DR2 Morgen’. I den forbindelse nedlægges ni stillinger. »Vi kommer efter al sandsynlighed til at gennemføre en afskedigelsesrunde,« siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Tillidsmand er rystet, og medarbejderne kalder det dårlig ledelse. Se deres udtalelse her (Opdateret kl. 14.19)

Her til formiddag har nyhedsdirektør Ulrik Haagerup orienteret medarbejderne på ’DR2 Morgen’ om, at programmet lukker ved årsskiftet.

I den forbindelse nedlægges ni stillinger. Det bekræfter nyhedsdirektøren over for Journalisten.

»Vi nedlægger ni årsværk i den her forbindelse. Nu går vi i gang med at forhandle med tillidsfolkene om at nedbringe antallet af afskedigelser. Men vi kommer efter al sandsynlighed til at gennemføre en afskedigelsesrunde inden efterårsferien,« siger han.

Breaking news-beredskab i stedet

'DR2 Morgen' har eksisteret siden 2013 og sender nyheder på hverdage mellem klokken 7 og 9 og lørdage mellem klokken 8 og 8.30. 

Men ifølge DR har den tidlige morgenflade haft begrænset gennemslagskraft blandt DR2's seere. 

I stedet for morgenprogrammet vil DR styrke det tværgående breaking news-beredskab, fortæller Ulrik Haagerup.

»Vi erstatter et klassisk flow-tv-program med et breaking beredskab, som skal levere til alle platforme. Det er en konsekvens af de ændrede medievaner, som folk har. I dag griber de fleste ned i lommen efter mobilen, når der sker noget,« siger han.  

Ikke en spareøvelse

Hvorfor kan I ikke bruge de her ni årsværk, der skal nedlægges, i jeres nye breaking-beredskab?

»Det kan vi bestemt også. Men der er forskel på, hvor meget økonomi der er på et stort morgenprogram og så på det her breaking-beredskab,« siger Ulrik Haagerup.

Så det er en spareøvelse?

»Nej, der er jo tale om en omprioritering. Vi laver nu noget, der er mere i overensstemmelse med det behov, som danskerne har for, hvordan de får deres nyheder.« 

Tillidsmand rystet 

Fællestillidsmand i DR Henrik Friis Vilmar siger til Journalisten, at han er rystet over, at en programlukning skal koste fyringer. 

»Jeg er rystet over, at ledelsen synes, det er nødvendigt at fyre medarbejdere, fordi man lukker et program. I DR er der tradition for, at man omplacerer medarbejdere, når man lukker programmer. For det gør man jo hele tiden. Det skaber udbredt utryghed hos alle medarbejdere, hvis man nu bare afskediger folk, fordi man lukker det program, de er på,« siger han. 

Han har svært ved at se den gode forklaring på, hvorfor medarbejdere fra 'DR2 Morgen' ikke skulle kunne bruges andre steder i huset. 

»Jeg er helt sikker på, man ville kunne finde et andet sted i huset til de her folk. Vi er mindst 1.200 journalister i det her hus, så der bliver jævnligt ledige stillinger, som kan genbesættes,« siger Henrik Friis Vilmar. 

Dårlig ledelse 

I en udtalelse sendt til DR Nyheders ledelse kalder medarbejderne det for dårlig ledelse, at situationen omkring 'DR2 Morgen' fører til fyringer og stillingsnedlæggelser. 

Hele udtalelsen kan læses her: 

"Medarbejderne i DR Nyheder har på et fagligt møde diskuteret dagens melding fra ledelsen, om at DR2 Morgen lukker ved årets udgang – og at vi derfor står over for et antal fyringer.

Vi kan ikke anfægte, at programmer kommer og går, men vi undrer os over, at meldingen er så uklar som tilfældet er. For der tales kun om at et begrænset antal stillinger – ni fastansatte – nedlægges, men ikke om det antal stillinger, besat med tidsbegrænsede ansættelser og freelance-kolleger, der samlet set nedlægges.

Vi er overraskede over, at ledelsen har besluttet, at der skal fyres et antal af vores kolleger, når vi har indgået et samarbejde om digital opkvalificering af alle ansatte. Det samarbejde – Dig Inn-projektet – gik vi ind i, for netop at undgå nye fyringsrunder, der efterfølges af næsten simultane nyansættelser.

At det under dé rammer skulle være umuligt at finde nye opgaver til kollegerne fra DR2 Morgen, finder vi ikke troværdigt, og vi mener at det antaster muligheden for at indgå fleksible og fremadrettede aftaler i det hele taget.

For os at se, er det et udtryk for dårlig ledelse, at situationen omkring DR2 Morgen fører til fyringer og stillingsnedlæggelser, endda i et uklart omfang.

Vi vil derfor opfordre DR Nyheders ledelse, og DRs ledelse, til at trække beslutningen om fyringer og stillingsnedlæggelser tilbage – og i stedet arbejde konstruktivt med vores tillidsrepræsentanter på at finde alternative løsninger."

 

Artiklen er opdateret klokken 14.06 med interview med fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar. 

Artiklen er opdateret klokken 14.19 med udtalelse fra medarbejderne. 

’DR2 Morgen’ lukker – 9 stillinger nedlægges

Fra årsskiftet lukker ’DR2 Morgen’. I den forbindelse nedlægges ni stillinger. »Vi kommer efter al sandsynlighed til at gennemføre en afskedigelsesrunde,« siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Tillidsmand er rystet, og medarbejderne kalder det dårlig ledelse. Se deres udtalelse her (Opdateret kl. 14.19)

Her til formiddag har nyhedsdirektør Ulrik Haagerup orienteret medarbejderne på ’DR2 Morgen’ om, at programmet lukker ved årsskiftet.

I den forbindelse nedlægges ni stillinger, fremgår det af en mail fra DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til DR Nyheders medarbejdere.

”Vi går nu i dialog med TR om den videre proces frem mod årsskiftet, men vi undgår ikke afskedigelser blandt de medarbejdere, som i dag arbejder på DR2s programflade,” lyder det i mailen.

Breaking news-beredskab i stedte

'DR2 Morgen' har eksisteret siden 2013 og sender nyheder hverdage mellem klokken 7-9 og lørdage mellem klokken 8-8.30. 

Ifølge en pressemeddelelse vil DR i stedet satse på at styrke det tværgående breaking news-beredskab. Det skal sikre, at man endnu bedre vil være i stand til at holde danskerne opdaterede, hver gang der sker noget vigtigt i Danmark eller verden.

”Befolkningen har en forventning om, at vi er i stand til at rykke hurtigt og dække begivenhederne mens de sker – ikke hele tiden, men når der sker noget vigtigt i verden omkring os,” siger nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.  

0 Kommentarer