search

’DR2 Morgen’ lukker – 9 stillinger nedlægges

Fra årsskiftet lukker ’DR2 Morgen’. I den forbindelse nedlægges ni stillinger. »Vi kommer efter al sandsynlighed til at gennemføre en afskedigelsesrunde,« siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Tillidsmand er rystet, og medarbejderne kalder det dårlig ledelse. Se deres udtalelse her (Opdateret kl. 14.19)

Her til formiddag har nyhedsdirektør Ulrik Haagerup orienteret medarbejderne på ’DR2 Morgen’ om, at programmet lukker ved årsskiftet.

I den forbindelse nedlægges ni stillinger. Det bekræfter nyhedsdirektøren over for Journalisten.

»Vi nedlægger ni årsværk i den her forbindelse. Nu går vi i gang med at forhandle med tillidsfolkene om at nedbringe antallet af afskedigelser. Men vi kommer efter al sandsynlighed til at gennemføre en afskedigelsesrunde inden efterårsferien,« siger han.

Breaking news-beredskab i stedet

'DR2 Morgen' har eksisteret siden 2013 og sender nyheder på hverdage mellem klokken 7 og 9 og lørdage mellem klokken 8 og 8.30. 

Men ifølge DR har den tidlige morgenflade haft begrænset gennemslagskraft blandt DR2's seere. 

I stedet for morgenprogrammet vil DR styrke det tværgående breaking news-beredskab, fortæller Ulrik Haagerup.

»Vi erstatter et klassisk flow-tv-program med et breaking beredskab, som skal levere til alle platforme. Det er en konsekvens af de ændrede medievaner, som folk har. I dag griber de fleste ned i lommen efter mobilen, når der sker noget,« siger han.  

Ikke en spareøvelse

Hvorfor kan I ikke bruge de her ni årsværk, der skal nedlægges, i jeres nye breaking-beredskab?

»Det kan vi bestemt også. Men der er forskel på, hvor meget økonomi der er på et stort morgenprogram og så på det her breaking-beredskab,« siger Ulrik Haagerup.

Så det er en spareøvelse?

»Nej, der er jo tale om en omprioritering. Vi laver nu noget, der er mere i overensstemmelse med det behov, som danskerne har for, hvordan de får deres nyheder.« 

Tillidsmand rystet 

Fællestillidsmand i DR Henrik Friis Vilmar siger til Journalisten, at han er rystet over, at en programlukning skal koste fyringer. 

»Jeg er rystet over, at ledelsen synes, det er nødvendigt at fyre medarbejdere, fordi man lukker et program. I DR er der tradition for, at man omplacerer medarbejdere, når man lukker programmer. For det gør man jo hele tiden. Det skaber udbredt utryghed hos alle medarbejdere, hvis man nu bare afskediger folk, fordi man lukker det program, de er på,« siger han. 

Han har svært ved at se den gode forklaring på, hvorfor medarbejdere fra 'DR2 Morgen' ikke skulle kunne bruges andre steder i huset. 

»Jeg er helt sikker på, man ville kunne finde et andet sted i huset til de her folk. Vi er mindst 1.200 journalister i det her hus, så der bliver jævnligt ledige stillinger, som kan genbesættes,« siger Henrik Friis Vilmar. 

Dårlig ledelse 

I en udtalelse sendt til DR Nyheders ledelse kalder medarbejderne det for dårlig ledelse, at situationen omkring 'DR2 Morgen' fører til fyringer og stillingsnedlæggelser. 

Hele udtalelsen kan læses her: 

"Medarbejderne i DR Nyheder har på et fagligt møde diskuteret dagens melding fra ledelsen, om at DR2 Morgen lukker ved årets udgang – og at vi derfor står over for et antal fyringer.

Vi kan ikke anfægte, at programmer kommer og går, men vi undrer os over, at meldingen er så uklar som tilfældet er. For der tales kun om at et begrænset antal stillinger – ni fastansatte – nedlægges, men ikke om det antal stillinger, besat med tidsbegrænsede ansættelser og freelance-kolleger, der samlet set nedlægges.

Vi er overraskede over, at ledelsen har besluttet, at der skal fyres et antal af vores kolleger, når vi har indgået et samarbejde om digital opkvalificering af alle ansatte. Det samarbejde – Dig Inn-projektet – gik vi ind i, for netop at undgå nye fyringsrunder, der efterfølges af næsten simultane nyansættelser.

At det under dé rammer skulle være umuligt at finde nye opgaver til kollegerne fra DR2 Morgen, finder vi ikke troværdigt, og vi mener at det antaster muligheden for at indgå fleksible og fremadrettede aftaler i det hele taget.

For os at se, er det et udtryk for dårlig ledelse, at situationen omkring DR2 Morgen fører til fyringer og stillingsnedlæggelser, endda i et uklart omfang.

Vi vil derfor opfordre DR Nyheders ledelse, og DRs ledelse, til at trække beslutningen om fyringer og stillingsnedlæggelser tilbage – og i stedet arbejde konstruktivt med vores tillidsrepræsentanter på at finde alternative løsninger."

 

Artiklen er opdateret klokken 14.06 med interview med fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar. 

Artiklen er opdateret klokken 14.19 med udtalelse fra medarbejderne. 

’DR2 Morgen’ lukker – 9 stillinger nedlægges

Fra årsskiftet lukker ’DR2 Morgen’. I den forbindelse nedlægges ni stillinger. »Vi kommer efter al sandsynlighed til at gennemføre en afskedigelsesrunde,« siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Tillidsmand er rystet, og medarbejderne kalder det dårlig ledelse. Se deres udtalelse her (Opdateret kl. 14.19)

Her til formiddag har nyhedsdirektør Ulrik Haagerup orienteret medarbejderne på ’DR2 Morgen’ om, at programmet lukker ved årsskiftet.

I den forbindelse nedlægges ni stillinger, fremgår det af en mail fra DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til DR Nyheders medarbejdere.

”Vi går nu i dialog med TR om den videre proces frem mod årsskiftet, men vi undgår ikke afskedigelser blandt de medarbejdere, som i dag arbejder på DR2s programflade,” lyder det i mailen.

Breaking news-beredskab i stedte

'DR2 Morgen' har eksisteret siden 2013 og sender nyheder hverdage mellem klokken 7-9 og lørdage mellem klokken 8-8.30. 

Ifølge en pressemeddelelse vil DR i stedet satse på at styrke det tværgående breaking news-beredskab. Det skal sikre, at man endnu bedre vil være i stand til at holde danskerne opdaterede, hver gang der sker noget vigtigt i Danmark eller verden.

”Befolkningen har en forventning om, at vi er i stand til at rykke hurtigt og dække begivenhederne mens de sker – ikke hele tiden, men når der sker noget vigtigt i verden omkring os,” siger nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.  

Kommentarer
22
Mikkel Linnemann Johansson
29.09.16 10:50
Øv, jeg elsker, at se DR2 om
Øv, jeg elsker, at se DR2 om morgenen.
Fremhævet af Journalisten
Jens Jørgen Stounberg
29.09.16 12:40
Sølle, at den store mastodont
Sølle, at den store mastodont, DR, ikke engang har råd til at servere nyheder om morgenen. Så må vi klare os med News.
Fremhævet af Journalisten
Lars Juhl Nørgaard
29.09.16 13:42
øv - hurtige overfladiske
øv - hurtige overfladiske nyheder er der nok af. kommer til at savne DR2 Morgen
Fremhævet af Journalisten
Peter olesen
29.09.16 13:49
Sølle, ubegribeligt, ikke
Sølle, ubegribeligt, ikke ordentligt overfor seere og medarbejdere. Godt man ikke arbejder i det hus længere, et hus ledet af djøf' ere
Fremhævet af Journalisten
Jens Jørgen Stounberg
29.09.16 14:46
Ja, man skulle ikke tro, at
Ja, man skulle ikke tro, at Ulrik Haagerup er journalist.
Fremhævet af Journalisten
Inge-Lise Therkildsen
29.09.16 15:30
Så er vi åbenbart henvist til
Så er vi åbenbart henvist til det letbenede morgen tv på tv2
Fremhævet af Journalisten
Ingrid Jørgensen
29.09.16 22:56
Kommer til at savne DR2
Kommer til at savne DR2 morgen. Et godt dybdegående program, tak. Alt bliver så overfladisk efterhånden, trist. Må prøve at se TV2 News til den tid, istedet, også trist.
Fremhævet af Journalisten
Klaus Petersen
30.09.16 05:07
Det er en skandale, og
Det er en skandale, og forekommer at være i strid med de Public Service-forpligtelser!
Nu er vi tvungne til at se på TV2's platjournastik og en masse ligegyldige reklamer.
Jeg er rystet!
Fremhævet af Journalisten
Dorrit rømer
30.09.16 07:57
Hvor er det trist at snart
Hvor er det trist at snart sagt alt kvalitets tv udgår.Jeg synes efterhånden at DR bare forsøger at efterligne TV 2 og det burde DR føle sig for god til. Stop nu med at vandre i andres fodspor og bevar de gode kvalitetsprogrammer som DR 2 er garant for.
Fremhævet af Journalisten
Marja Detterberg
30.09.16 10:27
Ser DR 2 Morgen hver dag fra
Ser DR 2 Morgen hver dag fra 7.30 tiden, det eneste danske nyhedsprogram værd at se, har set det siden DR´s ledelse fjernede DR 1 nyheds TV, Fra 1917 har DR intet nyhedsprogram om morgenen. Hvad med at fyre de overbetalte ledere så de gode program ikke sløjfes. Heldigvis kan jeg se SVT Morgen, medens jeg læser Politiken. DR 1 sender jo bare båndsløjfer. Hvad bruges vore licensmidler til.Det er en skandale.
Fremhævet af Journalisten
Brit hansen
30.09.16 15:21
Kan kun tilslutte mig andre
Kan kun tilslutte mig andre kommentarer, vi er rigtig glade for programmet hver morgen.
Også enig med andre i, at det også bør sendes i ferietiden, måske bare lidt kortere.
Rigtig ked af nu at være henvist til TV2 reklamer, hurtig gennemgang mm.
Øv, vi "gider" ikke det overfladiske tv, og er generelt glade for DR 2' s programmer.
Fremhævet af Journalisten
Steen Søndergaard
24.11.16 12:52
Det er for dårligt at så stor
Det er for dårligt at så stor en kanal ikke skal køre mere, det kan være det er ledelsen det er galt med. Prøv at kigge indad først inden sådan en beslutning bliver taget.
Fremhævet af Journalisten
Lene J. Petersen
01.01.17 03:30
Hvor blir' jeg ked af at høre
Hvor blir' jeg ked af at høre det! Har p.t.masser af tid pga. sygemelding, og glæder mig hvér morgen over DR2-Morgen, at der er et spændende, dybdegående, kvalitets-nyhedsprogram, ovenikøbet altid med dygtige, behagelige værtsPar, der har en hel anden udstråling og kvalitet end det mere overfladiske på andre kanaler...jeg kan IKKE undvære mit morgen-ynglingsprogram!! Det kan være, vi ikke er så mange, ja, men vi vil også være her!Tak til alle DR2-morgenværter..I har virkelig beriget mit liv i min sidste tid som sygemeldt..jeg vil savne jer! (Speciel tak til mit ”ynglingspar“ Morten Schnell og Sanne Gram Fadel...meget både dygtigt, klogt, varmt og behageligt selskab! Tak til Alle, håber at se jer andre steder på DR2. Godt Nytår, v.h. Lene
Fremhævet af Journalisten
Hans Henrik Holdorf
02.01.17 07:14
Øv, øv og atter øv. Kiggede
Øv, øv og atter øv. Kiggede altid på DR2 Morgen, som var meget professionelt og dybdeborende journalistik. Hvilke nyhedsudsendelser om morgenen kan DR så henvise til?? Nej vel: Ingen!! Så vi er nu henvist til TV2's overfladiske Go' Morgen Danmark, en svensk TV-kanal eller en tysk TV-kanal. Opfylder det DR's Public Service forpligtelse?? Ikke efter min mening og burde straks føre til reduceret licensbetaling.
Fremhævet af Journalisten
Jacob Larsen
02.01.17 13:17
VI VIL HA DR2 DAGEN TILBAGE.
VI VIL HA DR2 DAGEN TILBAGE. DET ENESTE DER VAR VÆRD AT SE
Fremhævet af Journalisten
anna skytte
02.01.17 17:39
Jeg elskede at stå op til DR2
Jeg elskede at stå op til DR2 morgen.Det er først nu gået op for mig at det rygte jeg havde hørt er rigtigt.De var så dygtige og kompetente de journalister på DR2.Nu er jeg henvist til mindre seriøst TV2 urgh...
Fremhævet af Journalisten
Thomas Buch
04.01.17 04:11
Fuldstændig vanvittig, når
Fuldstændig vanvittig, når man har råd til MGP og X-faktor og andre tomme kalorier, at den første nyhedsudsendelse, som man kan se på DR, er kl. 18?? Jeg føler mig total til grin for mine licenspenge
Jeg opfordrer alle til at klage til DR
Fremhævet af Journalisten
Hanne Nielsen
04.01.17 17:44
Hvordan kan i finde på at
Hvordan kan i finde på at træffe en så dårlig beslutning.
Vil savne den gode og relevante nyheds formidling af dygtige og kompetente journalister.
Fremhævet af Journalisten
Carsten Madsen
06.01.17 08:22
Kære Ulrik Haagerup. DR2
Kære Ulrik Haagerup. DR2 morgen er virkelig savnet. Det var et kvalitetsprogram, der var meget seværdigt. Kan det virkeligt være rigtigt at DR ikke vil levere nyheder om morgenen? Jeg vil virkelig håbe at du vil genetablere en god, solid og kvalitetspræget nyhedsformidling i DR.. også når der ikke er tale om Breaking News.
Fremhævet af Journalisten
Annette Søderberg
10.01.17 07:12
Jeg er fuldstændig enig med
Jeg er fuldstændig enig med de andre, det har netop været
Så befriende at se DR 2 morgen
Skandale at nedlægge et så godt program
Vi vil have det tilbage
Fremhævet af Journalisten
Johannes Bjørner
13.01.17 11:35
Det er belt utroligt at
Det er belt utroligt at nyhederne er blevet offer for hvad der er mest populært, afsked ledelsen hurtigst muligt i stedet for. Er Danmark blevet så åndelig og økonomisk fattigt?
Fremhævet af Journalisten
Kirsten Zoll
06.02.17 18:07
Savner DR Morgen og alle de
Savner DR Morgen og alle de dygtige journalister. Ubegribeligt at DR nedlægger en nyhedsudsendelse, når der sker så meget i vores verden netop nu. Helt fint med Breaking, men men det er ikke det samme som en fast udsendelse. Hvad er der sket med de gode værter, hvor er de henne ?
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen