DR vil tvinge medarbejdere til provinsen

DR vil flytte en række medarbejdere fra København til Aarhus og Aalborg for at styrke mediet i provinsen, erfarer Journalisten. Hvis de ikke accepterer, kan medarbejderne opsiges. Medarbejderne orienteres netop nu (opdateret)

DR’s ledelse har netop varslet en ny plan for medarbejderne. Planen har til formål at styrke DR uden for København ved at flytte en række stillinger fra hovedstaden til Aarhus og Aalborg. Det erfarer Journalisten.

Beslutningen er truffet af direktionen, som indkaldte medarbejderne til møde med kort varsel.

“Bestyrelse og direktion har vedtaget en plan, som får betydning for en del af os. Jeg vil gerne invitere jer til en orientering om det konkrete indhold, og jeg håber, I kan møde op trods det korte varsel,” lød det i morges i en mail fra DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, som Journalisten har set.

Beslutningen forventes at påvirke DR Nyheder, DR Danmark og DR Kultur.

Kan blive opsagt

Hvis de berørte medarbejdere ikke accepterer tilbuddet om at flytte ud af hovedstaden, kan de som udgangspunkt betragte sig som opsagt, lyder det fra ledelsen ifølge Journalistens oplysninger. Derfor får medarbejderne varsel svarende til opsigelsesvarsel.

Samtidig er det ledelsens plan at nedlægge enkelte stillinger. Omvendt oprettes nye stillinger i Aalborg – ud over de udflyttede jobs.

Journalisten forsøger at indhente kommentarer fra hhv. tillidsfolkene og DR’s ledelse.

Tidligere strid i DR

I oktober 2015 nedlagde medarbejderne i DR Nyheder arbejdet i protest over, at ledelsen ville afskaffe den lønnede frokostpause. Konflikten spredte sig til flere andre afdelinger af DR, som også nedlagde arbejdet. Du kan læse Journalistens tema om frokostpause-striden her.

DR-direktør Nikolas Lyhne-Knudsen svarede dengang igen på medarbejdernes kritik ved at sige, at DR ikke havde noget alternativ til at afskaffe den lønnede frokostpause.

”Efter medieaftalen fra 2014 skulle vi frigøre 161 mio. kr. årligt. Der er lavet et stort effektiviseringsprogram, der er gennemført programlukninger, og afskaffelsen af den lønnede spisepause er også et element i denne samlede plan,” skrev han i en mail til Journalisten.

DJ’s formand, Lars Werge, kaldte det dengang »ualmindelig ualmindeligt dårlig stil«, at DR truer medarbejderne med en opsigelse, hvis de ikke giver afkald på den lønnede frokost.

Kun halvandet år siden sidst

Det er kun halvandet år siden, DR sidst var igennem en sparerunde. Dengang, i september 2014, blev i alt 101 DR-medarbejdere varslet fyret.

Årsagen var, at DR årligt skulle spare 161 millioner over en fireårig periode. Besparelserne førte også til, at DR nedlagde Underholdningsorkestret, og ledelsen lagde op til at afskaffe den betalte frokostpause.

Det var i den forbindelse, at også P1 ‘Orienterings’ journalist Niels Lindvig blev varslet fyret og skabte postyr, da han nægtede at blive væk.

Senest opdateret 10.30.

1 Kommentar

Freya Lynggaard
6. APRIL 2016
Synes ledelsen skulle gå
Synes ledelsen skulle gå forrest, nedsætte egne lønninger til samme løn som de alm ansatte i DR. Og så lave en flad struktur hvor folk har fælles ansvar og bestemmelsesret uden tåbelig og nedværdigende hierarki!!
DR er folket, hvad sker der?