DR vil tjene penge

DRs særlige salgsafdeling, DR International Sales, har så stor succes, at afdelingen nu vil investere direkte i programmer.

DRs særlige salgsafdeling, DR International Sales, har så stor succes, at afdelingen nu vil investere direkte i programmer.

Ifølge epn.dk er det udsigten til et regulært overskud på bundlinjen, som giver anledning til de nye overvejelser i DR International Sales.

Allerede sidste år nåede man budgettet, og nu går overvejelsene på at udvide.

»Vi afregner først indtægter til rettighedshaverne. Vort budget er først i balance, når vi har afleveret en stor del af omsætningen til producenterne. Men vort mål er også at levere decideret overskud, som så igen kan investeres i flere programmer til salg,« siger salgs- og programkonsulent Charlotte Gry Madsen ifølge Epn.dk.

DR International Sales er en selvstændig enhed på otte medarbejdere, der opererer med egen økonomi, som ikke er del af licensbudgettet. Afdelingen sælger stort set alt, som skønnes at ville have interesse for tv-seere over hele verden. Ikke kun den vestlige verden.

Det er fortrinsvis dansk dokumentar, som sælger godt. Halvdelen er typisk produceret af DR selv, mens resten er købt af DR på det danske produktionsmarked. DR-programmer sælges fra alt mellem 5.000 og 200.000 kr. per time.

Senest har afdelingen solgt Per Wennicks portrætinterview med Marie Cavallier til belgisk tv. 

 

0 Kommentarer