Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:39 09.03.2022 Ritzau

DR vil se på, om medlemmer af pigekor kan få større erstatning

Bliver der grundlag for, at DR kan betale en højere erstatning til tidligere medlemmer af DR Pigekoret, vil man gøre det.

Det oplyser Henrik Bo Nielsen, DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, i et skriftligt svar.

I går meddelte DR, at 22 tidligere medlemmer af DR Pigekoret får hver 25.000 kroner i erstatning af DR. Det sker på grund af sager om krænkende adfærd i koret.

DR skrev, at erstatningsniveauet baserer sig på retspraksis, og at DR som offentlig institution derfor ikke kan betale et beløb, der er højere, end hvad der følger af den praksis, der er ved domstolene.

Men justitsminister Nick Hækkerup (S) oplyser, at det godt kan lade sig gøre.

”Da jeg kan forstå, at DR har et ønske om at yde yderligere erstatning, vil jeg gøre opmærksom på, at erstatning og godtgørelse ikke behøver at være bundet af retspraksis, men også kan udbetales per kulance. Det vil sige, at et beløb kan udbetales, uden at man er retligt forpligtet til det.”

Han kalder det oplagt at gå i gang med at undersøge mulighederne for at tilvejebringe den nødvendige bevillingsmæssige hjemmel, lyder det i et skriftligt svar.

Henrik Bo Nielsen meddeler, at DR er glad for, at man ”vil se på mulighederne for at tilvejebringe en bevillingsmæssig hjemmel”.

SENESTE NYT

Flere nyheder