DR: Vi skrotter ikke en EU-korrespondent

DR skærer ikke en af sine to EU-korrespondenter væk, men erstatter en med en anden. Det slår udlandsredaktør Thomas Falbe fast over for Journalisten.dk, efter Morten Løkkegaard (V) har luftet rygter om det modsatte. »Glædeligt, at de har besindet sig,« svarer politikeren.

DR skærer ikke en af sine to EU-korrespondenter væk, men erstatter en med en anden. Det slår udlandsredaktør Thomas Falbe fast over for Journalisten.dk, efter Morten Løkkegaard (V) har luftet rygter om det modsatte. »Glædeligt, at de har besindet sig,« svarer politikeren.

Det hele startede med en kronik i Berlingske Tidende, der kritiserede DR's dækning af EU. Kronikken var blandt andet skrevet af Morten Løkkegaard, medlem af EU-Parlamentet for Venstre.

»De seneste rygter siger, at EU igen står for tur i DR's nyeste sparerunde. Mette Fugl ender formentlig som enlig mor i Bruxelles,« stod der i kronikken.

Det startede en debat om, hvorvidt DR ville skrotte den ene EU-korrespondent. Morten Løkkegaard er tidligere studievært og journalist på DR, og henviste til »interne kilder«, der havde viderebragt rygtet til ham.

Men den anklage fik nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til at skrive et læserbrev, hvor han afviste, at DR ville skære en EU-korrespondent. Til det svarede Morten Løkkegaard over for Berlingske.dk, at han havde kilder »relativt tæt på Ulrik«, der sagde »noget andet, end det han siger«.

Men nu slår DR's udlandsredaktør Thomas Falbe klokkeklart fast, at han ikke skærer en af sine EU-korrespondenter væk.

»DR vil fortsat have to faste korrespondenter i Bruxelles, både i 2010 og i 2011. Det er muligt, at vi i en periode i efteråret 2010 blander kortene lidt anderledes, men det betyder hverken, at vi nedtoner vores bemanding eller nedprioriterer EU-stoffet,« siger Thomas Falbe til Journalisten.dk

Han fortæller, at der sker en ændring på Bruxelles-holdet, fordi den ene korrespondent, Jakob Vinde Larsen, vender hjem til Danmark. Men han vil blive erstattet af en anden korrespondent, understreger Thomas Falbe.

»Det har hele tiden været planen, at Jakob Vinde Larsen skulle hjem fra Bruxelles i 2010. Det er der ikke noget sensationelt i.«

Kan du løfte sløret for, hvad det mere konkret betyder, at I »blander kortene lidt anderledes«?

»Vi arbejder stadig på det, men vi har fortsat to korrespondenter, selvom den ene måske er væk i en periode. Mere har jeg ikke lyst til at kommentere på det.«

Det, at I »blander kortene lidt anderledes« – kan det for eksempel betyde, at I flytter en korrespondent fra Bruxelles til København?

»Nej.«

V-politikeren Morten Løkkegaard er glad for, at rygterne har vist sig at være usande.

»Jeg kan kun være glad for, at det åbenbart er endt med, at de har besindet sig og truffet den rigtige beslutning. Jeg kunne stadig godt tænke mig flere korrespondenter, men det er da rart, at der ikke er blevet færre,« siger han til Journalisten.dk.

Hvis det bare var rygter, at DR ville skære en korrespondent væk, hvorfor valgte du så at offentliggøre dem?

»Det er klart, at det gjorde jeg, fordi jeg var dybt bekymret for, at det skulle vise sig at være sandt. Jeg har gjort klart, at det var rygter, og jeg har viderebragt det, der blev sagt på det tidspunkt. Jeg er kun glad for, at det ikke var sandt.«

0 Kommentarer