Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:44 16.03.2023 Kerstin Bruun-Hansen

DR beklager deling af omstridt nøgenbillede med debattører

DR beklager deling af omstridt nøgenbillede med debattører

Philip Davali/Ritzau Scanpix

DR fortryder nu at have delt et omstridt nøgenbillede af skuespiller Kimmie Liv Sennova med en række debattører i radiostudiet hos ’P1 Debat’.

Det skriver Berlingske, efter at DR’s fremgangsmåde har mødt skarp kritik fra Jacobe Orry og Karen Dich fra teater-duoen Kussesumpen, som stod bag forestillingen på Aveny-T, som billedet blev taget til.

Skuespiller Kimmie Liv Sennova er en af de mange kilder, der over for TV 2 har kritiseret tidligere teaterdirektør og nuværende folketingsmedlem for Moderaterne Jon Stephensen.

Ifølge Kimmie Liv Sennova delte Jon Stephensen et billede af hende nøgen med medierne i forbindelse med hendes debutforestilling ’Kussesumpen 2’ på Aveny-T i 2020.

Det er det billede, som ’P1 Debats’ vært forud for udsendelsen fik tilsendt fra Jon Stephensen og uddelte til de fire debattører i studiet, der skulle debattere sagen.

I et Facebook-opslag skriver duoen bag Kussesumpen, at Jon Stephensen gentager sin deling af billedet mod Kimmie Liv Sennovas vilje, når han sender det til DR-værten. Og at ’P1 Debat’ gør ondt værre og begår et dobbelt overgreb ved at dele billedet med debattørerne i studiet.

I et mailsvar til Berlingske oplyser redaktionschef Mette-Line Thorup, at DR fortryder, at de viste billedet til debattørerne i programmet.

SENESTE NYT

Flere nyheder