DR-vært: Dansk musikjournalistik er overfladisk

»Musikjournalistik i Danmark er ofte copy-paste-journalistik,« siger DR-vært og musikjournalist Anders Bøtter til Journalisten.dk. Han har med lytterinddragelse skabt fordybelse i heavy metal-programmet 'Sort Søndag'.

»Musikjournalistik i Danmark er ofte copy-paste-journalistik,« siger DR-vært og musikjournalist Anders Bøtter til Journalisten.dk. Han har med lytterinddragelse skabt fordybelse i heavy metal-programmet 'Sort Søndag'.

De danske musikjournalister er dovne, og de mangler kritisk kant. Det er budskabet fra DR-vært og musikjournalist Anders Bøtter.

»Musikjournalistik i Danmark er ofte copy-paste-journalistik. Det ærgrer mig, at musik, som er en vigtig del af vores kultur, bliver formidlet som letbenet underholdning til iBYEN-segmentet. Jeg savner de kritiske spørgsmål til for eksempel musikerne,« siger Anders Bøtter til Journalisten.dk.

Han har – først på internetkanalen DR Rock siden på P6 Beat – skabt en lyttersucces med heavy metal-udsendelsen 'Sort Søndag'. På trods af en sendetid – sjovt nok – søndag aften har programmet i skrivende stund næsten 7.000 fans på Facebook. Til sammenligning har hele radiokanalen P6 Beat godt 12.000 fans.

Succesen bunder – ifølge Bøtter selv – i, at han tager musikken seriøst. På den baggrund efterlyser han et større engagement i de store og etablerede medier.

»På nuværende tidspunkt virker det mest af alt som om, at de "kendte" musikjournalister på de store dagblade bruger mere tid på at brande sig selv end at tage deres job seriøst. Jeg tvivler på, at musikinteresserede år efter år gider læse journalisterne rakke ned på for eksempel Roskilde Festivalens musikprogram,« siger Anders Bøtter.

Men giver journalisterne ikke bare læserne, hvad de vil have?
»Det tror jeg ikke. Se på Politikens rejsesektion. Når jeg læser artiklerne, tænker jeg: "Wow, her går de virkelig ned i de mindste detaljer." Det burde være muligt at gøre det samme med musikken,« siger Anders Bøtter.

Det er let at pege fingre. Hvad har du selv gjort for at være kritisk journalist?
»Den danske metalscene er ikke verdens største. Mange spiller selv i band, laver magasiner, eller er bookere for andre bands. Jeg forsøger hele tiden, at skille den varme luft fra indholdet – for scenen er ekstremt indspist. Det synes jeg, at enkelte af de store medier også burde gøre.«

For at dykke dybere ned i musikken har Anders Bøtter allieret sig med lytterne.
»De har fingeren på pulsen, når det drejer sig om undergrunden. Som enkeltmandsredaktion har jeg ikke mulighed for at følge med i det hele. Deres mails til mig hjælper med at skabe indholdet i Sort Søndag,« siger Anders Bøtter.

0 Kommentarer