DR udvider undersøgende database-redaktion

DR-journalist Kristian Sloth rykker til DR's databaseredaktion, som vokser fra fem til seks. »Det er vildt fedt. Vi har ikke været i gang et år, og så får vi en mand mere,« siger redaktør Katrine Birkedal Frich

DR’s undersøgende database-redaktion er knap ét år gammel. Nu vokser den fra fem til seks mand.

Trods sparerunden i DR har ledelsen valgt at tilføje endnu en journalist til redaktionen. Den kommer fra 6. oktober til at bestå af en grafiker, en programmør, tre journalister og databaseredaktør Katrine Birkedal Frich.

»Det er vildt fedt. Vi har ikke været i gang et år, og så får vi en mand mere. Man kan sige, at vi indtil videre har vist, at databasejournalistik giver meget god mening, både på dr.dk og i DR,« siger hun.

Den nye kollega er mangeårig DR-journalist Kristian Sloth. Han har i flere år lavet både nyheder og undersøgende projekter. I den brede offentlighed er han måske mest kendt for sit interview med daværende indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V), der skældte Kristian Sloth ud i DR Byen for rullende kameraer.

Vil opdateres så "jeg kan hamle op med dem"

Katrine Birkedal Frich glæder sig over, at det er en kollega med undersøgende erfaring, de får ind på redaktionen.

»Vores historier starter tit med et stort datasæt, men jeg har ingen fasttømret ide om, at datajournalistik kun handler om data. Som vi gør det i dag, tager vi afsæt i data for at finde historierne, men derfra er det klassiske journalistiske værktøjer, vi bruger. Der er jeg sikker på, at Kristian kan bidrage med rigtig meget,« siger hun.

Kristian Sloth er på sabbat til 6. oktober. Han starter på databaseredaktionen samme dag, han er tilbage.

”Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de dygtige folk i databaseredaktionen og skal nok lige have opdateret nogle værktøjer for at kunne hamle op med dem,” skriver Kristian Sloth i en kort mail til Journalisten.

Ikke mere vægt på undersøgende frem for database

Katrine Birkedal Frich understreger, at hun ikke kan svare præcist på, hvad Kristian Sloth kommer til at lave, når han starter.

»Han er helt ny i denne del af gamet, og han er ikke startet endnu. Så vi kommer til at prøve os frem og finde ud af, hvad han har mest lyst til. Men jeg har meget positive forventninger om, at han kommer til at være rigtig god for redaktionen,« forklarer hun.

Betyder det, at Kristian Sloth er ansat, at den undersøgende database-redaktion skal lægge lidt mere af sin vægt på ”undersøgende” og lidt mindre på ”database”?

»Det ville da være underligt, hvis vi med ansættelsen af en af Danmarks dygtigste gravere begyndte at levere færre undersøgende historier. Men vi har nu tænkt os at blive ved med at lade data være hjertet i vores journalistik. Det er kombinationen, der gør os særlige,« siger Katrine Birkedal Frich.

6 Kommentarer

Knud Iversen
7. JULI 2016
Håber Kristian Slot tager fat
Håber Kristian Slot tager fat på havbrugsforureningen. Jeg syner det er pinligt når landbrugets forøgede forurening på 1400ton debateres i TV, når havbrugene forurener med ca 5000ton hvert sommerhalvår.
Jeg har skrevet meget om det i Horsens Folkeblad men der sker IKKE en skid.
Stig Markager har godtaget mine artikler med det sker der heller ikke noget ved.
Holger Øster Mortensen
18. DECEMBER 2015
- det er kanont, at Kristian
- det er kanont, at Kristian Sloth nu er blevet engageret til databaseredaktionen. Der er masser af spændende og nødvendigt stof at gå i gang med. F.eks. svindel i flere østjyske havne, MRSA-skandalen i landbruget, gødningssvindel i samme erhverv etc. etc.
Henrik Lind Jørgensen
28. SEPTEMBER 2014
Nu er der jo ingen læsetvang.
Nu er der jo ingen læsetvang. Jeg kan finde flere relevante vinkler i den historie. Historien kunne også godt være bredt ud. Måske burde Journalisten.dk - og Journalisten - nogle gange bare skrive lidt mere, uden at hvert jobskift behøver at blive nævnt.
Lisbeth Petersen
27. SEPTEMBER 2014
Godt spørgsmål !
Godt spørgsmål !
Peter Madsen
27. SEPTEMBER 2014
Betyder det, at Journalisten
Betyder det, at Journalisten nu vil omtale hvert eneste internt jobskifte på en journalistisk arbejdsplads...

Flere