Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:38 22.11.2021 Kerstin Bruun-Hansen

DR udskyder tv-serie efter sexismeskandale i Pigekoret

En ny satirisk serie fra DR, som skulle have haft premiere i år, er udskudt til sommeren 2022. Det oplyser DR til Berlingske.

Ifølge Berlingskes oplysninger handler serien, som hedder ’Orkestret’ og er bygget på en idé af Adam Price, om en 2. klarinettist spillet af Frederik Cilius, der drømmer om at stige i graderne, og som får ny souschef i form af Rasmus Bruun.

Orkestret kommer ud for alt, enhver HR-chef vil hade, og serien tager de emner op, enhver organisation søger at undgå. Herunder #MeToo, sexchikane og grov tone.

”Selv om man principielt skal skille fiktion og virkelighed helt fra hinanden, så har vi alligevel skønnet, at det ikke er det rette tidspunkt at sende en serie med emner som sexisme, magt og ubalancer i en musikalsk verden så tæt på, at konklusionerne fra advokatundersøgelsen om DR Pigekoret er offentliggjort,” lyder det fra fiktions- og udviklingschef i DR Kultur, Børn og Unge, Henriette Marienlund i et skriftligt svar til Berlingske.

Tidligere medlemmer af DR’s pigekor stod tidligere i år frem i Politiken og berettede om et mangeårigt grænseoverskridende og seksualiseret miljø under to chefdirigenter og en DR-ledelse, som igen og igen sad klagerne overhørig.

SENESTE NYT

Flere nyheder