DR-tillidsmand trækker sig efter udskældt tweet om kvinder

Peter Bohn Skafte vil ikke have, at tweetet kommer til at skade DR eller P4 Bornholm og har derfor trukket sig. Suppleant Jane Lou overtager posten

Peter Bohn Skafte er ikke længere tillidsrepræsentant for medarbejderne på DR Bornholm.

Det oplyser han til Journalisten.

”Jeg har trukket mig med øjeblikkelig virkning,” siger han.

Tillidsrepræsentanten har givet beskeden til sine kolleger på Bornholm i morges, da han mødte på arbejde efter et par fridage. Han har truffet beslutningen, efter at han i fredags skrev et tweet om, at han har set mange kvindelige journalister falde lidt af på den, efter at de har fået børn.

”Jeg vil ikke have det tweet til at skade DR eller P4 Bornholm eller noget som helst andet. Hvis jeg ikke havde skrevet det tweet, var jeg fortsat,” siger han og tilføjer:

”Folk på redaktionen har sagt, at de forstår min beslutning.”

Jane Lou, der indtil nu har været suppleant, er nu fungerende tillidsrepræsentant for medarbejderne på DR Bornholm.

Peter Bohn Skafte fortalte allerede i går til Journalisten, at han havde taget sin position som tillidsrepræsentant op til overvejelse på grund af tweetet.

”Der havde jeg allerede truffet beslutningen, men jeg ville gerne se mine kolleger i øjnene først,” siger han i dag efter at have haft fri både mandag og tirsdag.

Tillidsrepræsentantens kommentar om kvindelige journalister med børn faldt i fredags, da tidligere DR-journalist Mette Mayli Albæk skrev på Twitter, at hun efter sin barsel var spændt på sin første arbejdsdag i gravegruppen på Jyllands-Posten. Blandt lykønskningerne dukkede Peter Bohn Skaftes kommentar op:

”Giv den gas og fortæl dig selv og din familie, at dit arbejde er supervigtigt. Balancen er selvfølgelig afgørende, men med risiko for shitstorm tør jeg godt sige: Jeg har set mange superseje kvindelige journalister falde lidt af på den, når de fik børn. Oops I did it again …,” lød hans tweet.

Han forklarede i går til Journalisten, at han har fortrudt det tweet, som han kalder for både dumt, naivt, beklageligt og ’helt uden for skiven’.

0 Kommentarer

Læs også

Tillidsrepræsentant fortryder tweet om kvindelige journalister med børn

Tillidsrepræsentant fortryder tweet om kvindelige journalister med børn

19. JANUAR 2021