DR suspenderer to ledende medarbejdere

To ledende medarbejdere er suspenderet i DR Kultur i en sag om upassende adfærd over for praktikanter, skriver Ekstra Bladet

To ledende medarbejdere i DR Kultur er blevet suspenderet i en sag om upassende adfærd over for praktikanter, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet er den ene chef suspenderet på grund af forlydender om "særdeles upassende adfærd over for praktikanter", imens den anden er suspenderet for sin rolle i sagen, men ikke for upassende adfærd.

Caroline Reiler, direktør i DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation, bekræfter, at der er en personalesag i DR Kultur.

"Indledningsvis vil jeg sige, at vi i DR ikke tolererer mobning eller krænkelser af nogen art. Jeg kan ikke gå ind i konkrete personalesager. Men jeg kan sige, at vi har reageret på forlydender om en adfærd på en redaktion, som vi hverken kan eller vil tolerere. Det har vi reageret på. Og det har vi bragt til ophør," siger Caroline Reiler.

DR Kultur rummer blandt andet DR Drama, DR Ung, DR Musik, DR Kor og Orkestre samt DR's koncerthus.

Tre suspenderet i DJ

I tirsdags beskrev Journalisten en sag fra Dansk Journalistforbund, hvor to studentermedhjælpere fortæller, at de har været udsat for krænkelser, imens de var ansatte i forbundet. De anklagede afviser at have krænket, og ledelsen afviser at have haft kendskab til anklagerne før nu.

I forbindelse med sagen har DJ's ledelse igangsat en ekstern undersøgelse af anklagerne, samt af ledelsens viden om dem fra 2010-11, hvor de første krænkelser skulle have fundet sted.

DJ har suspenderet både direktør Linda Garlov, samt de to nuværende medarbejdere, som anklages for at have krænket studentermedhjælpere.

0 Kommentarer