DR Sporten nedlægger arbejdet

DR Sportens medarbejdere nedlægger arbejdet i protest over, at ledelsen skærer stillinger. Læs en udtalelse rundsendt mellem medarbejderne her (Opdateret 13.49)

DR Sportens medarbejdere har besluttet at nedlægge arbejdet. Det sker i protest over nedskæringer, som ledelsen meldte ud i forrige uge.

Medarbejderne har rundsendt en udtalelse, der blev drøftet på et fagligt møde her til eftermiddag. I udtalelsen protesterer medarbejderne over, at der er varslet fyringsrunde i morgen tidlig. Du kan læse hele udtalelsen her:

Medarbejderne på Sporten har her mandag kl 13:20 nedlagt arbejdet.

Det sker, fordi vi i dag er blevet informeret om, at der i morgen tidlig skal fyres et endnu ukendt antal medarbejdere på Sporten. Fyringerne sker som en konsekvens af et underskud på knap 3 millioner kroner. Et underskud, der er opstået på grund af uansvarlig ledelse og økonomistyring.

Ledelsen har påtaget sig ansvaret, men i morgen tidlig er det udelukkende medarbejderne, der betaler prisen.

Derfor nedlægger vi arbejdet indtil fyringsrunden i morgen kl. 9.

Medarbejderne på DR Sporten
Det kom som en overraskelse for medarbejderne, da de i forrige uge fik at vide, at der skal spares et større beløb – og derfor nedlægges stillinger. Ifølge medarbejderne drejer det sig altså om knap 3 millioner – ledelsen afviste dog i sidste uge over for Journalisten at be- eller afkræfte, hvor meget det drejer sig om.

»Der er tale om et svigt fra ledelsens side, og derfor finder vi det uacceptabelt, at det bliver tørret af på os. Et ledelsessvigt bør ikke gå ud over medarbejderne,« sagde tillidsrepræsentant Michael Olesen til Journalisten.

Underdirektør i DR Anders Kern Boje afviste kritikken fra medarbejderne:

»Det er altid uheldigt, når man skal spare, og især når det rammer medarbejderne. Men jeg har svært ved at se, at det er et svigt. Vi har været opmærksomme på udfordringen, vi har analyseret den – og nu må vi så handle. Det gør vi ikke for sjov, men af nødvendighed. Jeg synes, vi udviser rettidig omhu og respekt for medarbejderstaben ved ikke at melde noget ud, før vi er helt sikre,« sagde han.

Anders Kern Boje tilføjede, at sporten har særlige økonomiske udfordringer.

»Sportens økonomi svinger meget, fordi det ene sportsår kan være meget forskelligt fra det næste. Så det er en økonomi, som er mere end almindeligt svær,« sagde han.

Du kan læse meget mere om fyringsrunden i denne artikel fra Journalisten.dk.

Journalisten afventer en kommentar fra DR-ledelsen.

(Opdateret 13.49: Mere baggrund tilføjet)