DR Sporten-medarbejdere frygter fyringer

DR Sporten har overskredet sit budget, og derfor er der lagt op til nedskæringer. Medarbejderne kritiserer, at det kan ende med fyringer. »Et ledelsessvigt bør ikke gå ud over os,« siger tillidsrepræsentant Michael Olesen. Ledelsen afviser, at der er tale om et svigt

Det var en overraskelse, der ventede de ansatte på DR Sporten, da de tidligere på ugen blev indkaldt til afdelingsmøde.

Her kom det nemlig frem, at der det forgangne år har været et så stort underskud på DR Sporten, at det kan være nødvendigt at nedlægge stillinger. Det var et chok for medarbejderne, fortæller Michael Olesen, tillidsrepræsentant på DR Sporten:

»Folk blev meget skuffede og vrede. Det har ikke været ukendt for os, at der har været et merforbrug. Men omfanget af det, og at det vil få så alvorlige konsekvenser for medarbejderstaben, kom meget bag på os,« siger han.

Svigt tørres af på os

Ifølge Anne Serlev, der er formand for journalistgruppen i DR, er der tale om en budgetoverskridelse i 2013 i størrelsesordenen to-tre millioner. Ledelsen vil dog ikke bekræfte tallet.

»I min tid har jeg ikke tidligere været ude for økonomiske problemer på den her måde. Det undrer mig, at sådan noget kan slippe igennem,« siger Anne Serlev.

Til DR's interne medie Inline fortæller hun, at ledelsen allerede har erkendt, at der er blevet begået fejl.

Og netop derfor møder det kritik fra DR Sportens medarbejdere, at der nu lægges op til at nedlægge stillinger, fortæller Michael Olesen:

»Der er tale om et svigt fra ledelsens side, og derfor finder vi det uacceptabelt, at det bliver tørret af på os. Et ledelsessvigt bør ikke gå ud over medarbejderne,« siger han og undrer sig ligesom Anne Serlev over, at de økonomiske problemer ikke tidligere er blevet opdaget i et system med så stram budgetstyring som i DR.

Ledelsen afviser svigt

Fra ledelsens side er man dog ikke enig i, at der er tale om et svigt. Her understreger underdirektør i DR Anders Kern Boje, at ledelsen har arbejdet på at få overblik over problemet og dets omfang, siden de i sommer blev opmærksomme på de økonomiske problemer.

»Det er altid uheldigt, når man skal spare, og især når det rammer medarbejderne. Men jeg har svært ved at se, at det er et svigt. Vi har været opmærksomme på udfordringen, vi har analyseret den – og nu må vi så handle. Det gør vi ikke for sjov, men af nødvendighed. Jeg synes, vi udviser rettidig omhu og respekt for medarbejderstaben ved ikke at melde noget ud, før vi er helt sikre,« siger han.

Medarbejderne kritiserer, at der siden sommer både er sket kontraktforlængelser og nyansættelser, selv om I har været opmærksomme på de økonomiske problemer. Hvorfor har I gjort det?

»Siden sommer har vi ikke fastansat medarbejdere af samme grund. Men for at have de nødvendige kompetencer, har vi alligevel været nødt til at hive nogen ind på midlertidige kontrakter og forlænge andres kontrakt,« siger Anders Boje Kern.

Han forklarer situationen med, at der netop på Sporten er nogle særlige udfordringer omkring økonomien:

»Sportens økonomi svinger meget, fordi det ene sportsår kan være meget forskelligt fra det næste. Så det er en økonomi, som er mere end almindeligt svær,« siger han.

Forhandlinger i gang

I går blev det besluttet, at ledelsen nu vil starte forhandlinger med medarbejdergruppen om at få besparelserne gennemført på en måde, så de får mindst mulig konsekvenser for de ansatte.

Planen er, at situationen skal være afklaret inden udgangen af januar, fortæller Anne Serlev:

»Vi synes selvfølgelig, at det er en hæslig situation, vi står i. Men at vi er glade for, at vi helt fra starten kan komme ind i et samarbejde med ledelsen, så vi ikke står ikke på hver sin side af en mur og bekyder hinanden,« siger hun.

0 Kommentarer