DR slørede Zornigs stedfar for at undgå hævn

DR valgte imod instruktørens ønske at anonymisere stedfaren i dokumentaren Min barndom i helvede om Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen. Det skete for at undgå selvtægt mod manden.

DR valgte imod instruktørens ønske at anonymisere stedfaren i dokumentaren Min barndom i helvede om Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen. Det skete for at undgå selvtægt mod manden.I torsdags viste DR dokumentaren Min barndom i helvede. Her fortæller Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, om en barndom, hvor hun blev udsat for seksuelt misbrug og vold fra sin stedfar.

I filmen møder Lisbeth Zornig Andersen stedfaren i en central scene, og da filmen blev vist på DR, var stedfaren anonymiseret. Men det var han ikke, da filmen blev vist i Park Bio mandag.

Det skriver filmmagasinet Ekko.

»Der er forskel på at vise en film i Park for 200 indbudte mennesker og så klokken tyve på DR1, hvor alle danskere i princippet kan se med,« siger DR's dokumentarredaktør, Mette Hoffmann Meyer, til Ekko.

DR har valgt at anonymisere stedfaren for at beskytte ham mod seere, der måtte have lyst til at tage hævn imod ham.

»Det er klart, at vi var bange for, at hvis vi ikke beskyttede ham, så kunne folk, der ikke kender miljøet og ikke forstår kernen i den historie, Lisbeth gerne vil fortælle, opsøge ham. Man kan jo forestille sig grufulde ting,« siger Mette Hoffmann Meyer.

Filmens instruktør, Mette Korsgaard, ville gerne have vist filmen på DR uden sløring, ligesom den blev det i Park Bio mandag.

»Jeg respekterer DR's beslutning, men jeg må indrømme, at jeg umiddelbart syntes, at sløringen ville ødelægge filmen,« siger Mette Korsgaard til Ekko.

Korsgaard tilføjer dog, at hun ikke ville kunne bære det, hvis stedfaren, der i dag er en gammel mand, blev udsat for vold på grund af filmen. 

Du kan se filmen på DR's hjemmeside her.

0 Kommentarer