DR slår BBC i webdesign

DR.dk slår både SVT.se, NRK.no og BBC Online, mener Journalistens anmelder Ole Munk.

DR.dk slår både SVT.se, NRK.no og BBC Online, mener Journalistens anmelder Ole Munk.

Journalistens anmelder Ole Munk, der er designkonsulent og grafisk formgiver, er imponeret over hvor helstøbt en oplevelse det er at vandre omkring på dr.dk, på trods af overvældende mange sider.

»Stillet op mod de sites, det virker mest oplagt at sammenligne med, går DR.dk efter min mening ud som en klar vinder,« fastslår Ole Munk i en vurdering, der er med i seneste udgave af Journalisten.

Ifølge Ole Munk er opskriften på succesen konsekvens.

»Samtlige undersites og sider på DR.dk følger samme grid som forsiden. Tilsvarende er mikrotypografien, hvilket først og fremmest vil sige brødskriften, den samme overalt … med et par logiske undtagelser som for eksempel undersitet LIGETIL, der henvender sig til læsesvage,« vurderer Ole Munk.

Omvendt mener han at SVT.se er et kaotisk virvar af billeder, farver, logoer og skrifttyper, og at NRK.no ligner en tabloidavis med alt for store elementer. Men også større modstandere må lægge sig:

»Selv stillet over for "storebror", BBC Online, vinder DR.dk's design i mine øjne på sin gennemførte struktur og en bedre pladsudnyttelse,« skriver Ole Munk, der dog også finder enkelte svage punkter hos dr.dk i anmeldelsen i Journalisten nummer 15.

Ole Munk er designkonsulent og grafisk formgiver, uddannet som arkitekt med speciale i visuel kommunikation. Ekstern lektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han anmelder websites i Journalisten med fokus på arkitektur, design og funktionalitet.

1 Kommentar

Luci Smith
14. SEPTEMBER 2011
Re: DR slår BBC i webdesign
Jeg er uenige med Ole Munk. Jeg mener at BBC slår DR med længder både m.h.t. webdesign og især m.h.t. indhold.