DR skiller sig af med tidligere TV 2-folk

Mikael Kamber er bare en af flere tidligere TV 2-chefer, som er røget ud af DR eller har søgt væk den seneste tid. DR vil være DR og ikke noget, der ligner TV 2, siger Lasse Jensen.

Mikael Kamber er bare en af flere tidligere TV 2-chefer, som er røget ud af DR eller har søgt væk den seneste tid. DR vil være DR og ikke noget, der ligner TV 2, siger Lasse Jensen.

DR er på vej tilbage til et public service-begreb, der handler mere om at gøre folk klogere end at have høje seertal. Derfor skal der muges ud i den kommercielle TV 2-ånd. Det var fyringen af mediedirektør Mikael Kamber i går et tydeligt tegn på. Han er kun én i rækken af tidligere TV 2-chefer, som ikke længere er at finde på DR's topposter, skriver Politiken.

»Det her er en kulmination på den udvikling, som startede med bestyrelsesformand Michael Christiansens melding om ny klassisk public service. Strukturændringerne og de ændringer, der er sket på mange centrale personposter i DR, peger alle i retning af, at nu vil DR være DR og ikke TV 2 eller noget, som ligner TV 2,« siger vært på P1's mediemagasin "Mennesker og Medier" Lasse Jensen til Politiken.

Han peger på, at DR i november 2009 først fratog tidligere TV 2-chef og daværende DR-mediedirektør Lars Grarup magten og dermed pressede ham ud. Senere fandt henholdsvis DR 1-chef og nyhedsansvarlig redaktør i DR's chefredaktion Ulla Pors Nielsen og Nina Kokholm tilbage til TV 2, hvor de begge havde en forhistorie.

Mikael Kamber lagde i går ikke skjul på, at han anser fyringsrunden i går for at være et klart opgør med det brede public service-begreb. En påstand, bestyrelsesformand i DR Michael Christiansen bestemt ikke afviste over for Politiken:

»En enig bestyrelse har fastlagt en kursjustering i retning af en ny public service. Vi skal væk fra jagten på seertallene. Det betyder ikke, at vi ikke interesserer os for seertal, men vi skal ikke tro, at vi skal rende rundt og spille på andres baner for borgernes penge. Vi skal søge sandheden og kun sandheden – og vi skal søge indsigt. Hver eneste udsendelse skal gøre en forskel. I Sverige går Sverige 1 frem i seertal og ligger nu foran os. Det gør de vel at mærke med en tung public service-profil,« siger Michael Christiansen.

1 Kommentar

Nels Sørensen
10. MAJ 2011
Re: DR skiller sig af med tidligere TV 2-folk
Og der vil herfra blive grædt tørre tårer over den beslutning.

Hvad der derimod godt kan bekymre mig, er Ole Hyltofts udtalelse (via politiken.dk) angående udvidelsen af Morten Hesseldahls ansvarsområde til også at omfatte P3:

"Det er ganske enkelt mest naturligt, når han også har ansvaret for klassisk musik, at han også får ansvaret for populærmusik på P3."

Man må spørge sig, både hvilke forudsætninger MH overhovedet har for at varetage musikområderne? Og hvordan i himlens navn man kan sidestille de to genrer.