Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:44 14.12.2021 Kerstin Bruun-Hansen

DR skal også til møde med spionchefer – TV 2 er ikke kontaktet

Efterretningstjenesterne PET og FE har de seneste dage henvendt sig til JP/Politikens Hus og Berlingske Media og oplyst om, at det kan være strafbart at viderebringe fortrolige oplysninger.

Administrerende direktør for JP/Politikens Hus Stig Kirk Ørskov har allerede holdt møde med efterretningstjenesternes øverste chefer, skriver Ekstra Bladet, mens der i Berlingske Media er aftalt møder.

Til Journalisten bekræfter DR’s nyhedsdirektør, Sandy French, at også DR er blevet indkaldt til møde med de to efterretningstjenester. Mødet er endnu ikke holdt.

TV 2 er til gengæld ikke blevet kontaktet af PET og FE, oplyser nyhedsdirektør Ulla Pors via TV 2’s pressetjeneste.

Henvendelsen fra efterretningstjenesten har mødt kritik fra både mediehusene, Danske Medier og Dansk Journalistforbund, der betegner det som både opsigtsvækkende, intimiderende og totalt uforståeligt.

På mødet med Stig Kirk Ørskov fra JP/Politikens Hus skulle de to spionchefer have orienteret om en aktion i sidste uge, hvor fire personer blev anholdt og sigtet for at have videregivet klassificerede oplysninger fra efterretningstjenesterne.

Ifølge Ekstra Bladet sagde de to efterretningschefer på mødet, at medierne skal være opmærksom på, at den bestemmelse, som de fire er sigtet for at have overtrådt, også omfatter ”mediernes videregivelse af de særligt tavshedsbelagte oplysninger”.

SENESTE NYT

Flere nyheder