DR skal nedlægge op til 400 stillinger

DR skal nedlægge 375-400 stillinger i hele koncernen. 25 er chefstillinger. Det har medarbejderne netop fået at vide på et stormøde i DR Byen. DR vil især skære på sport, underholdning, livsstil og udenlandsk fiktion, mens tv-drama, dokumentar og regionerne går fri

For få minutter siden gik et stormøde i gang i DR Byen. Her orienteres medarbejderne om, hvordan DR’s ledelse vil gennemføre den massive sparerunde, som mediehuset står over for.

Ifølge medieforliget skal DR skære knap 20 procent.

Ifølge Journalistens kilder, som er til stede på mødet, skal der nedlægges mellem 375 og 400 stillinger i hele koncernen.

25 af disse stillinger er chefstillinger. Det var dem, der i går blev varslet i en særskilt fyringsrunde for chefleddet. Direktionen vil fremover gå fra syv til fem direktører. Kulturdirektør Tine Smedegaard-Andersen stopper, og ledelsen er i dialog med DR Danmarks direktør Anne-Marie Dohm, som også udtræder af direktionen.

I alt gennemføres der i denne runde besparelser på 420 mio. kr. årligt.

I en pressemeddelelse udtaler generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

“Der er truffet en politisk beslutning om at reducere DR’s økonomi med 20 procent. Det bliver hårdt, men vi har taget opgaven på os. Samtidig har vi en ambition om at udvikle DR bedst muligt til fremtidige generationer inden for de nye politiske og økonomiske rammer. Vi præsenterer derfor en nytænkt kanalportefølje, hvor vi reducerer antallet af flowkanaler på tv og radio. Baggrunden er både de nødvendige besparelser og at sikre, at DR kan sætte endnu mere tryk på den digitale omstilling.”

Spareplanen kommer til at betyde, at DR især vil skære på sport, underholdning, livsstil og udenlandsk fiktion. Til gengæld vil man friholde den regionale dækning, ligesom DR’s tv-drama, indhold til små børn, dokumentar samt kor og orkestre går fri af sparerunden.

Der blev åbnet for, at medarbejderne kan søge om frivillige fratrædelser i sidste uge. De har deadline 24. september.

På dagens stormøde har medarbejderne fået at vide, at DR agter at holde “sindetdag” den 10. oktober. “Sindetdag” er et begreb, som bruges i DR. Her får medarbejderne at vide, hvem ledelsen har i sinde at afskedige.

Afskedigelserne vil blive gennemført 30. oktober.

Maria Rørbye Rønn udtaler i pressemeddelelsen, at ledelsen vil forsøge at gennemføre fyringsrunden så ordentligt som muligt.

”Selvom det her er den rette plan for det nye DR, skaber det helt naturligt usikkerhed hos DR’s ansatte. Vi skal sige farvel til rigtig mange dygtige medarbejdere. Vi har undervejs i processen haft en god og tæt dialog med de faglige organisationer, og vi er enige om at gøre en fælles indsats for, at ændringerne i organisationen gennemføres så ordentligt som muligt. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at nedbringe antallet af afskedigelser, blandt andet gennem frivillige fratrædelser og omplaceringer.”

2 Kommentarer

Ida Sønderby Rosgaard
18. SEPTEMBER 2018
"6 direktører" er lig "6
"6 direktører" er lig "6 bestyrelsesansatte direktører":
https://www.dr.dk/om-dr/fakta-om-dr/drs-direktion
Ida Sønderby Rosgaard
18. SEPTEMBER 2018
Der er "kun" 6 direktører i
Der er "kun" 6 direktører i DR i dag, så direktionen går fra 6 til 5 direktører. Forvirringen opstår måske, fordi man tilsyneladende vil skille sig af med 2 af de nuværende direktører og opslå en ny stilling som direktør for kultur, børn og unge.

Det kan man bl.a. se her:
https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/omfattende-forandringer-i-dr