DR skærer 33 mio. på nyhedsområdet

25-26 redaktionelle stillinger forsvinder fra Radio- og TV-Avisen. Fyresedlerne bliver uddelt den 12. september."Det vil uvægerlig føre til et fald i kvaliteten," siger tillidsmand Jørgen Laurvig, som undrer sig over, at ledelsen samtidig kalder nyheder for et indsatsområde.

25-26 redaktionelle stillinger forsvinder fra Radio- og TV-Avisen. Fyresedlerne bliver uddelt den 12. september.
"Det vil uvægerlig føre til et fald i kvaliteten," siger tillidsmand Jørgen Laurvig, som undrer sig over, at ledelsen samtidig kalder nyheder for et indsatsområde.

Stemningen er "lidt mat" i DR's nyhedsafdeling efter at ledelsens spareplan i dag blev lagt frem. Ganske vist går det ikke helt så galt som de 45 mio. sparekroner, ledelsen oprindeligt havde varslet, men tilbage er udsigten til at miste omkring 10 procent af den redaktionelle bemanding.

"Det her bliver drastisk," siger Jørgen Laurvig, som konstaterer, at der ikke har været megen dækning, når DR's øverste ledelse har brugt betegnelsen "indsatsområde" om nyhederne.

Ifølge Jørgen Laurvig lægger spareplanen op til, at journalisterne fremover i langt højere grad skal redigere indslagene selv. Hvor cirka 15 procent af indslagene i dag redigeres uden hjælp fra teknikere, bliver procentdelen sat op til 60-70 i fremtiden.

"Det bliver svært at konkurrere med TV 2 fremover, for TV 2 vil have en markant stærkere bemanding end DR på nyhedsområdet," siger Jørgen Laurvig.

DR's magasinprogrammer (Horisont, Penge og Søndag) kommer ikke til at mærke sparekniven i denne omgang.

 

1 Kommentar

Luci Smith
18. AUGUST 2007
Beskæringen af nyheder i DR

Lad os håbe, at DR ikke fyrer alle de ældre journalister, der kan spotte en and.

Det er klart DR's styrke m.h.t. troværdighed, at journalisterne bedriver nyheder i et sobert sprog. Langsom oplæsning af middagens radioavis, tekst-tev nyheder med en anden vægtning og soberhed (for det meste).

TV-2 har sin styrke i "les fait divers", mener jeg at det hedder. Det, som har oftest stået i Politirapporter, på Ritzau og i Ekstrabladet.

Tilykke med Jeres priser, DR i uddeling i går. Jeg har altid troet på både fagforeninger og Public Service og jeg ved ikke, hvad den ny hus skal være godt for, hvis det ikke skal være Dansk Public Service.

Men pas på at I ikke sidde tilbage med en håndfuld koryfæer og en masse folk, der kun kan sige blip-båt. Hvis man kigger på DR's  rulletekster, kan man se, at det hele er ret så indspist og det er ikke så heldige. Der skal nogle nye kræfter til. Sikkert. Der er en kæmpetalentmasse i Danmark der både kan realisere på dansk og på eget sprog. Se på Outlandish. God vind til Kenneth og Co. I gamle dage, hvis man var freelance og tog en ide til DR, blev det bare stjålet. Pøj med køb.