DR Sjælland og DR Østjylland nedlægger også arbejdet

DR Sjælland og DR Østjylland har nedlagt arbejdet. Det samme gjorde DR Syd tidligere i dag. ”Det er en blanding af vrede, frustration, sorg og sympati med de mange kolleger, der bliver fyret,” siger tillidsmand René Sabro, DR Sjælland (opdateret kl. 14.29)

DR Sjælland og DR Østjylland har nu også nedlagt arbejdet. De følger dermed efter kollegerne på DR Syd, som tidligere i dag nedlagde arbejdet.

”Mine kolleger har valgt at nedlægge arbejdet. De gik hjem klokken 12.25 og genoptager igen klokken 04:30 i morgen,” siger tillidsrepræsentant på DR Sjælland René Sabro til Journalisten.

Han fortæller, at kollegerne ikke havde ventet, at én ville blive varslet fyret på DR Sjælland.

”Sådan som jeg hører det, er det en blanding af vrede, frustration, sorg og sympati med de mange kolleger, der bliver fyret. Og fordi én blev sindet hos os. Det var uventet, fordi regionerne jo ikke skal spare. Så det var uventet for mange, at det overhovedet kunne ske,” siger René Sabro.

To journalister fyret på DR Østjylland

Også DR Østjyllands tillidsrepræsentant Gitte Hansen bekræfter over for Journalisten, at kollegerne der er gået hjem. På P4 Østjylland er to journalister og en administrativ medarbejder blevet sindet. I en udtalelse fra medarbejderne hedder det blandt andet:

”Vi anerkender det arbejde, der er gjort fra fagforeningernes side på at minimere antallet af fyringer. Og vi anerkender også, at DR’s ledelse har været sat på en bunden, men uendeligt svær opgave med at afskedige dygtige medarbejdere. I sympati med vores tre fyrede kolleger – og de øvrige fyrede i hele DR – har vi på DR Østjylland valgt at nedlægge arbejdet resten af dagen.”

Efter at denne artikel først blev publiceret, har medarbejderne på både DR Sjælland og DR Østjylland fremsendt en udtalelse, som du kan læse i bunden af denne artikel.

Man kan ikke gradbøje at være ramt

Tiilidsmanden på DR Sjælland fortæller, at kollegerne er meget påvirket af situationen i hele DR, selv om de ikke lokalt har mange medarbejdere, som i dag er blevet varslet fyret.

”Vi synes ikke, man kan gradbøje det at være ramt. Vi er ramt både lokalt og i huset som enhed, og man kan ikke sætte tal på, om man er hårdt eller blidt ramt,” siger René Sabro.

Han fortæller, at den vrede og frustration og skuffelse, kollegerne føler, er sparet op gennem lang tid.

”Det er blevet sparet op gennem mange måneder. Det er en sorg over, at hele DR bliver anderledes nu,” siger han.

DR Syd nedlagde arbejdet tidligere

Alle DJ-medlemmer på DR Syd nedlagde arbejdet her til formiddag i sympati med de mange kolleger, der bliver fyret i DR’s store fyringsrunde i dag.

Op mod 400 stillinger skal nedlægges i hele DR, har ledelsen varslet.

”Vi har valgt at nedlægge arbejdet, fordi vi gerne vil vise vores sympati med de mange, mange kolleger, der er blevet fyret,” forklarede medarbejder på DR Syd Per Smith Vinther over for Journalisten tidligere i dag.

DJ-medlemmerne på DR Syd har sendt en udtalelse til Journalisten, hvor de blandt andet skriver:

”Morgenen igennem har vi hver især fået meldinger om vellidte og dygtige kolleger i DR, som nu ikke længere skal være vores kolleger. Med de beskeder in mente har vi valgt at sige, at det ikke vil være muligt at producere god radio, net og tv til syd- og sønderjyderne. Vi har derfor i sympati valgt at gå hjem og mødes igen torsdag d. 11.10.18 klokken 9.”

Du kan læse hele udtalelsen fra DR Syd her.

Ledelsen: Arbejdsnedlæggelser er ikke svaret

I et skriftligt svar til Journalisten bekræfter HR-chef i DR Nanna Abildstrøm, at medarbejderne i tre af DR’s distrikter er gået hjem.

Om arbejdsnedlæggelserne skriver HR-chefen:

”Vi forstår godt, at det er en vanskelig dag i dag for alle i DR, men det er nedlæggelse af arbejdet ikke svaret på. Vi har derfor opfordret medarbejderne til at genoptage arbejdet hurtigst muligt.”

Her kan du læse udtalelsen fra DJ-medlemmerne på DR Sjælland:

Vi, medlemmerne af Dansk Journalistforbund på DR Sjælland, har i dag besluttet at nedlægge arbejdet.

Det sker i frustration og bedrøvelse over, at hundreder af dygtige kolleger i dag har fået at vide, at de ikke længere skal arbejde i DR.

En af dem er en god og respekteret kollega på DR Sjælland, der i dag er blevet sindet til afskedigelse.

Arbejdsnedlæggelsen er en markering af støtte og solidaritet over for dem, der er blevet ramt.

Vi anerkender det store arbejde, vores tillidsrepræsentanter har gjort for at reducere antallet af afskedigelser, og vi anerkender, at ledelsen har været stillet over for en bunden, men svær opgave med at afskedige dygtige medarbejdere.

Vi beklager samtidig dybt, at et politisk flertal har besluttet at beskære DR med 20 procent, og vi er frustrerede over, at det rammer lytterne, seerne og brugerne, når gode og velfungerende redaktioner bliver nedlagt eller beskåret.

Arbejdet vil blive genoptaget til normal arbejdstid torsdag.
Her kan du læse udtalelsen fra DJ-medlemmerne på DR Østjylland:

Medarbejderne på DR Østjylland har været samlet til møde efter en dag, hvor rigtig mange kolleger i DR har fået at vide, at de ikke længere skal arbejde i DR.

Tre af dem er vores kolleger her på P4 Østjylland.

Vi beklager helt generelt, at et politisk flertal har besluttet at beskære DR med 20 %, og vi er frustrerede over, at det rammer velfungerende redaktioner, programmer og medarbejdere i DR.

Vi anerkender det arbejde, der er gjort fra fagforeningernes side på at minimere antallet af fyringer. Og vi anerkender også, at DR’s ledelse har været sat på en bunden, men uendeligt svær opgave med at afskedige dygtige medarbejdere.

I sympati med vores tre fyrede kolleger – og de øvrige fyrede i hele DR – har vi på DR Østjylland valgt at nedlægge arbejdet resten af dagen.

 

Opdateret kl. 13.42 med udtalelse med information om, at DR Østjylland også har nedlagt arbejdet. 

Opdateret kl. 14.00 med den fulde udtalelse fra medarbejderne på DR Østjylland. 

Opdateret. kl. 14.29 med udtalelse fra HR-chef i DR. 

0 Kommentarer